HATER VIF: Ohi Omoijuanfo tegnet seg på scoringslisten mot Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Scoret mot VIF: -Det er hat

MOLDE (VG) (Molde – Vålerenga 4–1) Eks-Lillestrøm og Stabæk-spiller Ohi Omoijuanfo har vokst opp med å hate Vålerenga, og synes det var deilig å forlenge erkerivalen Vålerengas skrekk-statistikk på hans nye hjemmebane.

Jørgen Ryggvik Karlsen

– Det er hat. Jeg har vokst opp med å hate Vålerenga, så de derbyene var de beste å spille. Så gikk jeg senere til Stabæk og forholdet der er heller ikke så bra mellom Klanen og Stabæk så det er alltid deilig å slå Vålerenga og ekstra deilig å vinne 4–1, smiler Ohi til VG etter kampslutt om hans forhold til Vålerenga.

Angriperen var iskald da han først lurte offsidefellen, før han deretter klarte å holde unna Vålerenga-stopper Jonatan Tollås Nation og til slutt styrte ballen enkelt ned til høyre for Adam Larsen Kwarasey.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Med det åpnet også 25-åringen målfesten etter seks minutter og bidro med å forlenge Molde-marerittet som bare fortsetter for Vålerenga.

I fjor påførte Molde nemlig Vålerenga deres største bortetap i Eliteserien gjennom tidene da de knuste hovedstadslaget 5–1 på Aker Stadion. Og både i 2017 og 2016 tapte Vålerenga 0–4 i Molde. I år ble det 4–1.

– Det er bestandig morsomme kamper mot Vålerenga. Det er kanskje lett for meg å si som har resultatene med oss. Det er to lag som står godt mot hverandre, sier Molde-trener Erling Moe til VG når han blir konfrontert med statistikken.

– Straffet på enkle feil

De siste ti årene står Molde med åtte seire mot Vålerenga på hjemmebane, og vi må tilbake til 2010 sist Vålerenga tok med seg alle tre poengene fra «rosenes by».

I samme tidsperiode har Molde 27–4 i målforskjell mot VIF på Aker Stadion, men Vålerenga-trener Ronny Deila var til tross for tap noenlunde fornøyd med prestasjonen onsdag kveld.

– De andre gangene har vi vært elendige. I dag er vi ikke elendige, men det blir et stygt resultat hvor de er mer effektive enn oss. Vi har noe å jobbe ut ifra denne gangen, det var det ikke de to andre gangene, forteller Deila til VG før han fortsetter:

– Vi tørr å ta tak i kula og flytter på Molde på en helt annen måte enn hva vi har gjort tidligere.

Hva sier du til spillerne etter en slik kamp?

– Jeg sier vi fremstår slik vi ønsker å fremstå og jobber knallhardt, men dessverre gjør vi alt for enkle feil på feil tidspunkt.

For selv om Molde straffet Vålerenga tidlig var det gjestene som tok tak i kampen etter 1–0 scoringen, og kun en mesterlig redning fra Andreas Linde i Molde-buret forhindret Mattias Vilhjalmsson fra å redusere etter 27 minutter.

Blytunge Vålerenga-minutter

Etter sidebytte brukte Wolff Eikrem kun fem minutter på å doble ledelsen. Midtbanespilleren mottok ballen på sekstenmeterstreken og brukte en berøring før banket ballen til 2–0.

Nå står han med solide fire målpoeng på tre kamper.

Kun sekunder senere felte Sam Adekugbe Eirik Hestad og dommer Rohit Saggi pekte på straffemerket. Nysigneringen Eirik Ulland Andersen sendte Larsen Kwarasey feil vei og satte sikkert inn 3–0.

Lite VIF-håp

En halvtime før fulltid ga Markus Nakkim gjestene et lite håp om poeng da han flikket inn en redusering, men det ble kun et trøstemål.

For ti minutter før slutt fastsatte Martin Ellingsen sluttresultatet til 4–1 etter en vakker lobb fra 40 meter.

Men selv om Molde-marerittet til Vålerenga vil ingen ende ta, synes Deila han så fremgang etter 2–0 tapet for Kristiansund på søndag.

– Jeg synes det er fremgang siden Kristiansund-kampen, men det er flere ting som vi må luke vekk før søndag hvor vi skal slå tilbake og spille en god kamp mot Tromsø, avslutter Deila.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder