Solskjær etter fast ansettelse: - Helt galskap

MANCHESTER/OSLO (VG) Ole Gunnar Solskjær lovpriser supporterne, ser frem til nye utfordringer og lover nye signeringer i sommer, etter å ha fått jobben som Manchester United-manager fast. Men bosituasjonen er foreløpig i det blå.

 • Jens Friberg
 • Ahmed Fawad Ashraf

Artikkelen er over ett år gammel

les også

Ole Gunnar Solskjær i stort VG-intervju: – Føler meg mye mer hjemme enn jeg noen gang har gjort

Pluss content

– Vet du at han (Virgil van Dijk) bor der? Du må ikke tro på alt du leser, vet du. Det har jeg lært etter mange år med media. Jeg har ikke begynt å tenke på hvor jeg skal bo ennå, sier Solskjær på VGs spørsmål i etterkant av pressekonferansen.

Han sier at familien nå skal flytte med ham fra Norge, og at huset - som han begynte byggingen av i 2007 - kanskje endelig skal være innflyttingsklart for familien Solskjær i 2019. Men først må han antakelig ta hånd om en viss van Dijk, som ifølge The Sun er leieboer i villaen.

Under selve pressekonferansen, lo han et liknende spørsmål bort og sa at «vi har en kontrakt». Frem til det var han opptatt av å understreke hvor lykkelig han var over å få jobben permanent.

VG Reise: Her kan du møte på Manchester United-spillerne

– Du vet når folk sier at de har fått en drømmejobb? Det er mer sant for meg enn for noen andre, dette er min ultimate drøm. Vi har forbedret oss så mye de siste tre månedene, men vet at vi har mer å gå på. Jeg er sikker på at vi kommer til å løfte trofeer, sier Solskjær på pressekonferansen der han ble presentert som permanent manager.

Oppsvinget har vært merkbart: De har vunnet 14 av 19 kamper i alle turneringer, stått opp fra de døde mot Paris Saint-Germain og ...

– Da jeg fikk jobben, var vi elleve poeng bak topp fire. Nå har vi gitt oss en strålende mulighet til å komme inn i topp fire, og det må være målet på kort sikt. Og i sommer skal vi handle, sier Solskjær om de nye forventningene - uten at han skal gjøre radikale endringer.

Han avslører at en telefon til Sir Alex Ferguson var blant de første han tok etter at han fikk beskjeden om at jobben var hans, uten å si hva de snakket om. Og supporterne har trykket ham enda nærmere sitt bryst.

– Det har vært helt galskap de siste tre månedene, med tanke på hvordan supporterne har støttet spillerne, meg og støtteapparatet. Vi har virkelig satt pris på støtten, og jeg håper vi kan betale dem tilbake nå, sier Solskjær til klubbens TV-kanal MUTV, som hadde det første intervjuet med nordmannen etter at han torsdag fikk fast jobb.

les også

Solskjær ansatt i United: Et snev av gambling

Nå venter først en intens sesonginnspurt i både Premier League og Champions League, før sommerens overgangsvindu blir hans første virkelige mulighet til å sette sitt preg på spilletroppen. Nå sier at han at målet er å vinne Premier League «så fort som mulig».

– Det er forventningene i Manchester United, suksess, å strebe etter å forbedre seg. Jeg hadde ikke sagt ja om jeg ikke hadde gledet meg til utfordringene, om jeg ikke trodde på klubben og det vi gjør. Jeg håper jeg kan yte jobben rettferdighet, og det er deilig å ikke ha «midlertidig» foran manager-tittelen, sier Solskjær.

Premier League

SVUTMP
1Everton33008359
2Leicester City22007256
3Arsenal22005146
4Liverpool22006336
5Crystal Palace32015326
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Manchester United
 3. Premier League

Flere artikler

 1. Solskjær ville gjøre som Guardiola: – Det skjedde ikke

 2. Eksperter spår milliardfest for Solskjær – her er spillerne United kan hente

 3. Engelske eksperter sår tvil om Solskjær: – De ble paniske

 4. United-heltene advarer Solskjær: - Her er fellene han kan gå i

 5. Avis: Solskjær tok tilbake huset fra Liverpool-stjerne

Fra andre aviser

 1. Forventningene til Solskjær endres nå, mener United-kjenner: – Han kan ikke gjemme seg bak gode resultater lenger

  Aftenposten
 2. Ett år siden Solskjær fikk fast United-jobb. Dette er dommen fra britiske medier.

  Aftenposten
 3. Solskjær: – Nå starter det harde arbeidet

  Aftenposten
 4. Solskjær: – Nå starter det harde arbeidet

  Bergens Tidende
 5. Ett år siden Solskjær fikk fast United-jobb. Dette er dommen fra britiske medier.

  Fædrelandsvennen
 6. Manchester United-supporterne har talt: Nå vil de ha Solskjær som permanent manager

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no