UNDERPRESTERTE: Zlatan Ibrahimovic klarte ikke å prestere på sitt vanligvis høye nivå da United spilte 1-1 mot Anderlecht. Her er svensken i oppvarming før kampen.

UNDERPRESTERTE: Zlatan Ibrahimovic klarte ikke å prestere på sitt vanligvis høye nivå da United spilte 1-1 mot Anderlecht. Her er svensken i oppvarming før kampen. Foto: Francois Lenoir AFP

Zlatan refses etter United-nedtur

Zlatan Ibrahimovic får høre det av manager José Mourinho og britisk presse etter Manchester Uniteds skuffende uavgjortkamp i Belgia.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det ble bare 1-1 i den første Europa League-kvartfinalen mot Anderlecht torsdag kveld. Etter kampen legger manager Mourinho skylden på Uniteds angrepsspillere, inkludert Zlatan.

– Hvis jeg var en Manchester United-forsvarer ville jeg vært veldig misfornøyd med angrepsspillerne. De var nødt til å avgjøre kampen, men det gjorde de ikke, sier Mourinho ifølge The Guardian.

Les også: Slik vil Mourinho løse Uniteds målproblem

Han gjentar at han savner «killerinstinkt» i angrep. Det er ikke lenge siden Mourinho etterlyste en ny og mer målfarlig spiss til klubben.

– Marcus Rashford, Jesse Lingard, Zlatan Ibrahimovic og Anthony Martial. Ingen av dem gjorde nok, sier Mourinho.

Her glipper United-seieren:

Britisk presse: Zlatan dårligst

Mens Mourinho skylder på hele angrepsrekken, er det Zlatan som får tøffest behandling av den britiske pressen. Både Expressen og Aftonbladet har samlet noen av spillerbørsene fra enkelte medier etter 1-1-kampen mot Anderlecht.

«Han burde scoret på Rashfords innlegg i første omgang, men mislyktes. Ga bort ballen for ofte», skriver Manchester Evening News, som vurderer Zlatan som Uniteds dårligste spiller mot Anderlecht, med karakteren 5 av 10.

«Han slet med å holde på ballen», skriver Daily Express, som også gir Zlatan 5 av 10 på børsen – dårligst på laget sammen med Jesse Lingard.

Lest denne? Stemples som Premier Leagues største flopp: – Helt forferdelig

Carrick: – Må bli mer nådeløse

Manchester Uniteds midtbanespiller Michael Carrick sier seg enig i Mourinhos vurdering av lagets angrepsspillere.

– Det er frustrerende. Vi kontrollerte kampen fullstendig, men ble slurvete. Vi må drepe kampene. Vi burde vunnet kampen. De hadde én sjanse og scoret på den. Vi må bli mer nådeløse. Så enkelt er det, sier Carrick ifølge The Guardian.

– Vi var for komfortable. Vi ble slurvete. Det er ikke verdens ende, men vi er bedre enn dette, sier Carrick.

Returkampen på Old Trafford spilles neste torsdag. Manchester United er videre til semifinale dersom de vinner eller spiller 0-0.

Slik gikk det med Sander Berge i Europa League-kvartfinalen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder