Bournemouth-manageren: – Vil gjøre alt i vår makt for å beholde King

(Bournemouth – Burnley 2-1) Joshua Kings eventyr-år vil ingen ende ta. Matchvinnermålet mot Burnley betyr at han er oppe i 16 mål denne sesongen.

Han har én kamp igjen, borte mot Leicester, og vil neppe hente igjen Ole Gunnar Solskjærs 20 år gamle norske rekord på 18 mål for Manchester United.

Men 16 mål for Bournemouth er nok en minst like sterk prestasjon.

HELT KONGE: Joshua King jubler etter at han fikset tre nye Bournemouth-poeng. Foto: SHUTTERSTOCK

13 av scoringene har kommet i 2017. I dette kalenderåret har han like mange mål som Tottenhams Harry Kane.

Les bakgrunnshistorien: VG møtte King i Bournemouth (betalsak)

– Josh King har vært strålende. Alle lag trenger en målscorer, en anfører foran, og det vil komme mer fra ham, sier manager Eddie Howe til BBC. Han svarer slik på spørsmålet om han tror King blir kjøpt opp denne sommeren:

– Jeg tror ikke det. Vi elsker å jobbe med ham, og forhåpentligvis føler han det på samme måten. Vi trenger å beholde våre beste spillere, og vil gjøre alt i vår makt for å klare det.

Om det sier King selv til samme kanal: – Jeg har likt meg her fra dag én. Det er positivt å bli lagt merke til av andre klubber, men mitt fokus er hundre prosent her.

– Målsetningen min var 15 mål denne sesongen, og med en gang man begynner å score vokser selvtilliten. Men dette er det første året jeg har scoret på denne måten. Neste år er jeg nødt til å vise at jeg kan gjøre det igjen, før man kan snakke om meg i samme åndedrag som folk som Harry Kane og Romelu Lukaku. Jeg kan nesten ikke vente på neste sesong, sier han til BBC.

Scoringene hans er ikke akkurat ubetydelige: Ifølge BBC har de vært direkte «ansvarlig» for 12 poeng, bare Chelseas Diego Costa (15) og Manchester Citys Sergio Agüero (13) har stått bak flere poenggivende mål.

Junior Stanislas ga vakkert Bournemouth ledelsen før pause, men Sam Vokes utlignet med en nydelig heading syv minutter før slutt.

Les også: Kan koste 450 millioner

KLAPPET FOR PAPPA: Bournemouth-spillerne hadde, tradisjonen tro, med seg barna ut på banen etter den siste kampen. Og Joshua King kunne feire med 14 måneder gamle Noah. Foto: SOUTH/SI/REX/SHUTTERSTOCK

Joshua King hadde jobbet hardt og vært en del involvert, men ikke kommet til de store sjansene – før fem minutter gjensto: På et innlegg fra venstre slet nordmannen seg foran James Tarkowski, og avslutningen var goalgetter-kontrollert, typisk for en spiller stappfull av selvtillit.

Bournemouth klatret dermed opp på 10. plassen på tabellen, og det er store TV-penger å hente for klubbene som ligger i dette sjiktet.

Forskjellen på 8.- og 16.-plassen er over 200 millioner kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder