Guardiola om nedturen: – Presset vil være på skuldrene mine til den siste dagen av min karriere

(Arsenal - Manchester City 2-1 e.e.o.) Nedturen for Pep Guardiola (46) i hans debutsesong i England fortsetter etter at Alexis Sánchez (28) sendte Arsenal til himmels i første ekstraomgang av FA-cupsemifinalen på Wembley.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

For første gang i sin trenerkarriere vinner ikke spanjolen én eller flere titler i løpet av en sesong som trener. I tillegg ligger Manchester City på 4. plass i Premier League, kun ett poeng foran Manchester United.

– Vi gjorde alt vi kunne og kommer til å forbedre oss til neste sesong. Neste sesong blir vi sterkere, lover Pep Guardiola i intervju med BBC etter kampen.

På spørsmål om han kjenner presset, kom det kjapt fra Pep:

– Sånn som det har vært før, presset vil være på mine skuldre helt frem til den siste dagen av karrieren min.

INGEN TITLER I ÅR: For første gang i løpet av sin trenerkarriere blir det ingen titler på Pep Guardiola. Foto: Carl Recine Reuters

– Ville vinne for Wenger

Ti minutter ut i den første ekstraomgangen falt avgjørelsen. Mesut Özil slo inn et frispark fra venstre som Laurent Koscielny headet inn i feltet fra 13 meter.

Ballen havnet til slutt i føttene på Alexis Sánchez, som banket inn den matchavgjørende scoringen fra fem meter.

– Han er et dyr. Alltid klar til å ta motstanderen. Han vil aldri gi opp, sier Arsène Wenger til Match of the Day om Sanchez' prestasjoner.

– Vi har skuffet Arsène flere ganger denne sesongen, så denne seieren var for ham, sier Aaron Ramsey til BBC Radio 5 etter kampen.

Lest denne? Arsenal-duo slaktes: – Tenker bare på seg selv

Scoringen gjør at Sanchez nå har vært direkte involvert i 13 mål på 13 FA-cup-kamper – syv mål og seks målgivende. Og enda viktigere:

Han sendte Arsenal til Wembley - igjen, der de skal møte Chelsea i FA-cupfinalen.

City hadde flere gode muligheter til å utligne i den andre ekstraomgangen, men hverken Fabian Delph eller Kevin De Bruyne klarte å overliste Petr Cech i Arsenal-buret.

Artikkelen fortsetter under bildet

HER FALLER AVGJØRELSEN: Her setter Alexis Sánchez inn 2-1 til Arsenal. Foto: John Sibley Reuters

Seieren gjør at Arsenal er det første laget i historien til å kvalifisere seg for 20 FA-cupfinaler. Med søndagens seier passerte de Manchester United, som 19 ganger har kommet seg til FA-cupfinalen.

– Jeg er veldig fornøyd, det var en stor kamp i dag. Mentalt var det en god prestasjon, sier Wenger til Match of the Day.

Wengers rekord i FA-cupsemifinaler er intet mindre enn svært imponerende:

• 11 kamper: åtte seirer og tre tap.

Følsom mikrobrikke av Agüero

I Arsenals 29. FA-cupsemifinale totalt var det Manchester City som tok ledelsen på Wembley etter et skjebnesvangert balltap fra Aaron Ramsey.

Les også: Özil: Nå er det klubben som er viktig

I kjølvannet av en Arsenal-corner etter 62 minutter vant Yaya Toure ballen fra Aaron Ramsey på egen halvdel og slo et kremmerhus av en pasning gjennom til Sergio Agüero, som hadde en hel banehalvdel for seg selv å løpe på.

Argentineren så ut til å få et tilsynelatende dårlig førstetouch, men hentet seg mesterlig inn da han chippet ballen elegant og rolig over en Petr Cech på halvdistanse i Arsenal-buret.

Scoringen var Agüeros 166. i City-drakten siden overgangen fra Atlético Madrid i 2011. Han har nå tangert Tommy Johnsons 166 mål fra 1919-30 og ligger 12 mål bak Citys mestscorende spiller i historien, Eric Brook. Han noterte seg for 178 mål i perioden 1928-40.

I tillegg var det argentinerens 12. mål på 12 kamper, og han har nå scoret i seks strake kamper.

Monreal-utligning på volley

Men bare ti minutter senere var lagene like langt.

Alex Oxlade-Chamberlain slo inn fra høyre og fant Nacho Monreal på bakerste stolpe, som banket ballen inn på volley fra fem meter. Monreals siste to scoringer har begge vært i FA-cupen mot hvert sitt Manchester-lag.

Ti minutter før full tid var Toure nære på å sende City tilbake i ledelsen, men skuddforsøket fra ivorianeren traff stolpen bak en utspilt Cech. Bare minuttet etter var det Fernandinho sin tur til å treffe treverket da han headet i tverrliggeren etter en corner fra de Bruyne.

Fra gårsdagen: Conte kalt geni etter dristig Hazard-benking

Fem minutter før full tid kranglet innbytter Danny Welbeck med seg ballen forbi Nicolás Otamendi, men avslutningen fra åtte meter gikk et par centimeter utenfor stolpen til Claudio Bravo. Dermed ble det ekstraomganger på Wembley.

Der trakk Arsenal det lengste strået etter en skikkelig krigerscoring av Sanchez etter 101 minutter.

– For en triumf for utskjelte Arsène Wenger. Han trengte dette sårt, sa Øyvind Alsaker rett før slutt.

Arsenal skal møte Chelsea til finale 27. mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder