Glimt må tape seks av de 11 siste for å «miste» gullet

BODØ (VG) (Bodø/Glimt-Vålerenga 2–0) Glimt har 17 seirer og er ubeseiret på de 19 første seriekampene. Det må bli (minst) seks tap på de 11 siste kampene hvis klubbens første seriegull i historien skal ryke ...

 • Knut Espen Svegaarden
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

Sjansen for det er – nesten – null. Med denne rundens resultater, der både Molde, Odd og Vålerenga mistet poeng, er avstanden nå 18 poeng ned til lag nummer to, som nå er Rosenborg. Det er 33 poeng igjen å spille om i Eliteserien.

Vålerenga ville mye, skapte også mye, men denne gangen hadde Vidar Örn Kjartansson lagt inn scorings-skoene hjemme. Bare i 1. omgang hadde islendingen, som før denne søndagen, hadde scoret på «alt», to enorme sjanser.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– De tok sjansene, det gjorde ikke vi. Det er uakseptabelt av meg å ikke score i hvert fall to mål. Jeg tar skylden i dag, sier spissen til Eurosport.

Etter kampen valgte også Jens Petter Hauge å slakte Vålerenga.

– Hvis Vålerenga sier de skal komme hit og vinne, får de faen meg stille opp. For det var litt pinlig det de holdt på med i første omgang, mente stjernespilleren overfor Eurosport.

– Hva mener du med det?

– De blir jo spilt av banen. Vi kunne og burde ledet både tre og fire-null, sa Hauge, som ikke utelukket en overgang før overgangsvinduet stenger.

– Jeg er veldig fornøyd med førsteomgangen, jeg. Det er vel 52–48 i «possession» til Glimt, og det er det nok ikke så mange som har hatt. Det er det ikke så mange som har hatt er, så det er helt jevnt, svarte Dag-Eilev Fagermo.

Skal du ha noen som helst mulighet mot dette Glimt-laget, som så litt slitne ut det første kvarteret, så må du ta de få sjansene som kommer. VIF skapte fire bare før pause, men sto med null i målprotokollen.

Og dermed våknet serielederen. Jens Petter Hauge, som hadde friskmeldt seg selv før kampen, ble med ett svært synlig. Patrick Berg fant igjen dirigentstokken og løp rundt som en sann majestet, Ulrik Saltnes fant mellomrommet, Sampsted og Bjørkan «bombet» oppover sidene som de pleier, og foran mål lusket Philip Zinckernagel og/eller Kasper Junker. Danskene hadde skumle hensikter, og de smarte bevegelsene lønte seg – etter hvert da Hauge kom løs.

Når du har den selvtilliten, når du vet at du er hurtigere enn motstanderen – det ser så lett ut. Det var det neppe, men Hauge kom løs, driblet litt, økte farten, VIF hang ikke med – og innlegget var perfekt for Junker.

Da var det spilt 19 minutter. Og 19 minutter senere sto det 2–0. Da hadde Zinckernagel flyttet seg inn i midten, innlegget fra Morten Ågnes Konradsen, som spilte fordi Sondre Brunstad Fet var suspendert, var perfekt. Og der var den målkåte dansken på rett plass.

2–0 – pause.

To minutter etter pause – straffe Glimt. Jens Petter Hauges mulighet til å gå forbi Zinckernagel på scoringslista igjen (14–14 etter danskens scoring i 1. omgang), men straffen var dårlig, keeper Kristoffer Klaesson reddet både Hauges forsøk og Junkers forsøk på returen.

les også

Dommeren innrømmer feil: – Vekker så mange ondskapsfulle følelser

Etter 19 serierunder har de «seks øverste» hos Glimt sørget for 94 målpoeng (mål pluss assist): Zinckernagel 27, Hauge 22, Junker 17, Saltnes 16, Brunstad Fet/Konradsen 7 og Berg 5. Det gir et snitt på fem skapte målpoeng fra denne gangen – i snitt hver kamp.

Da blir det også mange seirer.

Med Marius Lodes utvisning, korrekt nok, ble utvist etter 67 minutter, kunne det blitt litt spennende på Aspmyra. Men Vidar Örn Kjartansson hadde fortsatt ikke funnet igjen skoene sine. Og Ulrik Saltnes gikk ned som stopper. Han løste oppgaven utmerket.

Nok en stor sjanse ble misbrukt, og Vålerenga reiser hjem med et «hederlig» tap.

Bodø/Glimt har scoret 67 mål på 19 kamper, et snitt på 3,5 mål pr. kamp så langt, og har en angrepsrekke som har scoret 40 mål.

Da vinner du – stort sett, selv om Jens Petter Hauge bommer på straffespark ...

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21182171254656
2Molde21131752262640
3Rosenborg21116440211939
4Vålerenga2111553627938
5Kristiansund2198441291235
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. Sjekk Hareide-effekten: Rosenborg vant igjen

  ÅLESUND (VG) (AaFK-RBK 1–2) Ingenting kan kalles perfekt i Rosenborg 23 dager etter Åge Hareides inntreden.

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Bodø/Glimt
 3. Vålerenga Fotball
 4. Jens Petter Hauge

Flere artikler

 1. Scoret etter 18 sekunder: Bodø/Glimt måtte slite for ny seier

 2. Saltnes sikret sliteseier for Bodø/Glimt: – Har stagnert litt

 3. Store dommerkontroverser da Vålerenga berget uavgjort mot Bodø/Glimt

 4. Bodø/Glimt lekte seg enkelt videre i Europa League-kvalifiseringen

 5. Kjørte over Brann igjen

Fra andre aviser

 1. Kjartansson tar på seg skylden for Vålerengas tap mot Glimt: – Uakseptabelt fra meg

  Aftenposten
 2. «Fotballkunst» holdt ikke for Glimt. Vålerenga slo tilbake mot serielederen i høydramatisk kamp.

  Aftenposten
 3. Bodø/Glimts utrolige rekke brutt: Rotet bort seieren mot Stabæk

  Aftenposten
 4. «Fotballkunst» holdt ikke for Glimt. Vålerenga slo tilbake mot serielederen i høydramatisk kamp.

  Fædrelandsvennen
 5. Glimt-stjernene glitret mot Brann. Utropes til seriemester av konkurrent.

  Aftenposten
 6. Nytt Bodø/Glimt-show: Ydmyket motstanderen fullstendig i toppkampen

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no