- Helt håpløst, mener en av Dokkens trenerelever

OVERRASKET: Arne Dokken mener det ikke likner sønnen Kenneth å miste besinnelsen slik han gjorde i semifinalen mot Aalesund. Foto: Scanpix/TV 2

Pappa Dokken: - Dette likner ikke Kenneth

(VG Nett) - Hva i all verden er det som skjer? tenkte Arne Dokken da han plutselig fikk se sønnen Kenneth sparke ned Johan Arneng i semifinalen i Ålesund.

Artikkelen er over ti år gammel

Arne Dokken – Wikipedia

Den tidlgere landslagsspilleren satt benket foran tv-skjermen for å følge sønnen Kenneth og Odd Grenland i semifinalen mot Aalesund. Åtte minutter før slutt måtte han gni seg i øynene da Kenneth på brutalt vis kjørte kneet i låret til AaFK-kaptein Johan Arneng.

VGTV:Se nedsparkingen her

- Det første jeg tenkte var «hva i all verden er det som skjer?» Kenneth har hele tiden vært opptatt av fair play. Dette likner ikke han, sier Arne Dokken til VG Nett.

Les også:Fagermo: - Er en grunn til at Dokken ble sinna

Han snakket med sønnen på telefon etter kampen og forteller at Kenneth er veldig lei seg for det som skjedde.

- Det er klart han er det. Sånt skal ikke skje. Kenneth la seg jo også helt flat etter kampen. Han har aldri vært av typen som har fått gule og røde kort i hytt og pine, men ble nok frustret over at han og laget ikke spilte godt nok. Det var en del andrenalin som ble bygd opp før og under kampen, sier Dokken senior.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SPARKET NED: Her har Kenneth Dokken sparket ned AaFK-kaptein John Arneng. Foto: Bjørn S. Delebekk

Les også:Mener Dokken-spark overgår Zidanes nedskalling

- Hvordan ville du reagert dersom en spiller i din egen klubb, Sandefjord, hadde gjort noe sånt?

- Først og fremst beklaget overfor spilleren og klubben. Så hadde vi tatt opp internt at det er uakseptabelt å oppføre seg på den måten. Episoder kan skje, ja, men slike hendelser ønsker vi ikke at skal forekomme i vår klubb, svarer Sandefjords sportslige leder.

SJOKKERT: Lillebror Vegard Dokken. Foto: Scanpix

VG Nett-leser:Dette er stygt! Helt klart en lengre karantene. Ut sesongen er rett og rimelig reaksjon.Diskutér nedsparkingen her!

Ved siden av spillerkarrieren i Odd Grenland trener Kenneth Dokken 3. divisjonslaget Birkebeineren fra Krokstadelva. Der er lillebroren Vegard en av de mest sentrale spillerne. I likhet med pappa Arne Dokken, ble han sjokkert da storebror sparket ned Johan Arneng.

- Kenneth har vært fairspillende hele karrieren. Han er også godt likt i fotballmiljøet. Det er ett øyeblikks oppførsel, men selvsagt totalt uakseptabelt, sier Vegard Dokken til VG Nett.

Les også:Rekdal: - Nå må vi slutte med dette tullet

I kveldens kamp mot Konnerud møter Birkebeineren-spillerne trener Dokken for første gang etter smellen i Ålesund.

- Spillerne kjenner Kenneth som han egentlig er. Jeg tror ikke én isolert situasjon får noen betydning for gutta i Birkebeineren. Kenneth la seg flat og ba om unnskyldning. Og jeg så på han at han mente det, sier lillebror Vegard.

VG LIVE:Slik var kampen i Ålesund

- Det er sånt som kan skje, men det skal ikke skje. Helt håpløst egentlig. Nå kommer Kenneth til å få mye pepper, men han er ikke en sånn type i det hele tatt. Selv om det ikke er noen unnskyldning må det ha skjedd noe i forkant, sier Birkebeineren-backen Anders Elvekrok til VG Nett.

SJOKKERT: Arne Dokken (nummer tre fra venstre på bakre rekke) har en fortid på det norske landslaget. Torsdag kveld ble han meget overrasket da sønnen Kenneth sparket ned Aalesunds Johan Arneng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder