TOK UT BUFFON: Landslagssjef Marcello Lippi på pressekonferansen mandag. Foto: AFP

Buffon fikk VM-plass

Juventus-keeper Gianluigi Buffon håpet at den omfattende etterforskningen av ham og Juventus ikke skulle ødelegge VM-sjansene hans. Han ble hørt.

Klaus Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Både buffon og Fabio Cannavaro som begge er mistenkt for å ha spilt på egne kamper i Serie-A, ble mandag tatt ut i den italienske VM-troppen. Buffon er blitt avhørt av politiet, men selv med det negative søkelyset på seg ble hatt tatt ut til å spille for landet sitt i VM.

- Jeg har snakket med spilleren og han er ikke påvirket av påstandene. Buffon er ansvarsfull og seriøs utøver, og jeg tror ikke fansen vil reagere negativt mot ham, sa den italienske landslagssjefen Marcello Lippi etter uttaket mandag.

Juventus, Fiorentina, Lazio og Milan etterforskes for kampfiksing, og alle risikerer i ytterste konsekvens å bli flyttet ned en divisjon. Men disse klubbene har mange gode spillere også, og Lippi fant plass til 15 spillere fra de nevnte lagene.

- Jeg er stolt over å være landslagssjef, og skal gjøre mitt beste for å beskytte spillerne i det som er et dårlig øyeblikk i italiensk fotball, sa Lippi.

Italia spiller mot Ghana, Tsjekkia og USA.

Italias VM-tropp:

Målvakter: Gianluigi Buffon (Juventus), Angelo Peruzzi (Lazio), Marco Amelia (Livorno).

Forsvar: Massimo Oddo (Lazio), Cristian Zaccardo (Palermo), Marco Materazzi (Inter), Andrea Barzagli (Palermo), Alessandro Nesta (Milan), Fabio Cannavaro (Juventus), Gianluca Zambrotta (Juventus), Fabio Grosso (Palermo).

Midtbanespillere: Mauro Camoranesi (Juventus), Gennaro Gattuso (Milan), Andrea Pirlo (Milan), Simone Perrotta (Roma), Daniele De Rossi (Roma), Simone Barone (Palermo), Francesco Totti (Roma).

Spisser: Luca Toni (Fiorentina), Alberto Gilardino (Milan), Filippo Inzaghi (Milan), Alessandro Del Piero (Juventus), Vincenzo Iaquinta (Udinese).

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder