Haavi scoret fra midtbanen (!) og sikret CL-avansement for LSK

(Brøndby - LSK Kvinner 1-3, 1-3 sammenlagt) Brøndby hadde akkurat redusert til 1-2 og jaktet LSKs ledelse. Da smalt Emilie Haavi (25) til fra midtbanen.

Publisert:

Den 25 år gamle venstrevingen gjorde alt selv. Plukket opp ballen på midtbanen, satte fart, tittet opp og klinket til fra innenfor midtbaneringen. Et lite øyeblikk senere lå ballen i mål.

– Jeg har ikke scoret tidligere i år, så det var et par kilo som lettet fra kroppen, erkjenner Haavi overfor VG.

– Hvor høyt oppe på listen henger dette målet?

– Jeg har ikke bilde av hvor langt unna det faktisk var, men målet er høyt oppe på listen. Kanskje helt på toppen, sier en glad og lettet Haavi til VG, mens Macklemore og Skylar Greys «Glorious» runger ut fra LSK-garderoben.

TAKKET NORDBY: Emilie Haavi løp rett bort til Bente Nordby etter å ha scoret fra midtbanen. Foto: Anders Kjærbye NTB scanpix

Etter scoringen stormet hun mot LSK-benken og fikk hele laget med seg i jubelen. Men det var spesielt én Haavi ønsket å takke på benken: keepertrener Bente Nordby, som selv står med EM-, VM- og OL-gull på CV-en.

– Vi hadde snakket litt om det i garderoben, og hun hadde fortalt at keeperen deres ofte sto langt ute. Så da det lyktes å skyte, følte jeg hun fortjente en takk, sier Haavi.

VG Live: Vi fulgte LSKs CL-drama direkte her!

Videre i CL

Drøye fem minutter tidligere hadde Brøndby redusert til 1-2 etter en corner, men Haavis mål gjorde at LSK kunne roe nervene med 25 minutter igjen å spille.

Avansementet til neste runde i Champions League var så godt som sikret, og da den greske pipeblåseren brukte fløyta for siste gang, ble det bekreftet.

LSK Kvinner er klare for åttedelsfinalen i den prestisjetunge turneringen.

– Det var dritkult og en fantastisk opplevelse, sier trener Hege Riise til VG, og kaller det hele for en «taktisk smart bortekamp».

– Brøndby spiller ikke likt noen av lagene vi møter i Toppserien, så vi gjorde en endring. De overbefolker på midten, så vi la en 5-er der. Det lyktes vi bra med taktisk sett, forklarer treneren.

Flere perlemål

Haavi var ikke den eneste LSK-spilleren som scoret et praktmål på Brøndby stadion onsdag kveld.

Forrige uke: LSK sløste med sjansene mot Brøndy

Det var bare så vidt Guro Reiten ble klar til det første CL-møtet mot Brøndby:

Halvveis ut i den første omgangen var det 34 år gamle Isabell Bachor som fikk drømmetreff på volley etter at Brøndbys burvokter hadde bokset innlegget til Anja Sønstevold ut i farlig område. Den tyske midtbaneterrieren lot seg ikke be to ganger, men klinket ballen i en perfekt bue, via tverrliggeren og i mål.

– Vi har funnet ut at hun liker å score i Champions League. Hun ble jo matchvinner mot Zürich da vi var i Champions League for annen gang, sier trener Hege Riise om den til vanlig ikke altfor målfarlig spilleren, som står oppført med 14 mål på 102 Toppserie-kamper for LSK.

Bachor var også involvert i LSKs første, som kom allerede i det syvende minutt. Da forsøkte hun skuddfoten, men endte opp med å assistere Marte Berget, som på sin side plasserte ballen nydelig i hjørnet fra skrå vinkel.

Tre LSK-mål holdt i fleng til å gå videre. Det første oppgjøret endte 0-0, og dermed ble det 3-1 sammenlagt i favør LSK Kvinner. Den 16. oktober trekkes hvilke lag som møter hverandre i åttedelsfinalen.

Lest denne? Thorisdottirs drømmedebut i Chelsea: – Her føler du deg som fotballspiller

Målfester

Tidligere onsdag ble Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg klare for samme runde i Champions League.

Den norske stjernespilleren noterte seg for én scoring og to assist da Atlético ble høvlet over med sifrene 12-2. Totalt gikk det tyske laget videre med 15-2 over to kamper.

Ada Hegerberg og hennes Lyon var ikke særlig snauere enn Wolfsburg. Hegerberg scoret to og Lyon ga seg ikke før det sto 9-0 i målprotokollen onsdag. Laget er videre med 14-0 sammenlagt over Medyk Konin.

Det samme er Maren Mjelde og Maria Thorisdottirs Chelsea. Laget tapte 1-2 for Bayern, men gikk videre på grunn av flere scorede bortemål og 2-2 sammenlagt.

Like bra gikk det ikke for Avaldsnes. Toppserie-toeren tapte det første oppgjøret på eget gress 0-4, og klarte ikke hamle opp med katalanerne onsdag. Det ble 2-0 til hjemmelaget, og Avaldsnes er dermed ute med 0-6 i sekken over to kamper.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder