SKRIVER HISTORIE: Bob Bradley er LAFCs første manager noensinne. Foto: LAFC.COM

Bob Bradley skriver historie – tar over Los Angeles' nye storklubb

Los Angeles FC har aldri spilt en kamp, og har to spillere i troppen. Bob Bradley (59) blir klubbens første manager noensinne – og har en stor oppgave foran seg.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den tidligere Stabæk-treneren har gått uten jobb siden han fikk sparken i Swansea City i desember, men dagene som arbeidsledig er over.

Los Angeles FC bekrefter på sine hjemmesider at Bob Bradley vil gå inn i historiebøkene som klubbens første manager noensinne.

Når 2018-sesongen i MLS sparkes i gang kommer nemlig Los Angeles til å ha to fotballklubber: Los Angeles Galaxy, som blant andre David Beckham og Steven Gerrard tidligere har spilt for, i tillegg til ferske Los Angeles FC, som ble stiftet i 2014.

Pengesterk «lillebror»

Men 59-åringen har utvilsomt en stor oppgave foran seg. Nå begynner arbeidet med å få på plass en tropp. Klubben har bare to spillere i troppen (Carloz Alvarez og Monday Etim, begge på lån hos Orange County SC), og har heller aldri spilt en kamp, men er de en ting de har, så er det dype lommer:

LAFC eies nemlig av en rekke profiler som har investert store summer i klubben. Cardiff City-eier Vincent Tan, tidligere NBA-stjerne Earvin «Magic» Johnson, skuespiller Will Ferrell og forfatter Tony Robbins er blant eierne.

Mer MLS: Ola Kamara banker inn mål i USA – drømmer om landslagsplass (krever innlogging)

LAFC skal tidligere ha prøvd å lokke superstjernen Zlatan Ibrahimovic til klubben med en årslønn på svimlende 55 millioner kroner. Klubbløse Wesley Sneijder og Tigres-spiss André-Pierre Gignac skal også være aktuelle for MLS-nykommeren.

Klubben er i ferd med å bygge en ny stadion som koster drøye 350 millioner dollar. Banc of California Stadium skal ligge i hjertet av Hollywood-byen, og vil ha en kapasitet på drøye 22.000 mennesker. Arenaen forventes å stå klar til klubbens MLS-debut.

Nyheten om Bradley-ansettelsen kommer samme dag som byrival Los Angeles Galaxy sparket Curt Onalfo og ansatte Sigi Schmid som manager.

Bradley returnerer dermed til MLS elleve år etter forrige opphold i USA. I 2006 forlot han Chivas USA for å ta over det amerikanske landslaget. Deretter var han sjef for Egypt, før han var manager i Stabæk, Le Havre AC og Swansea City.

Husker du? Bradley rangert som en av verdens beste trenere

Bradley kjenner godt til den amerikanske ligaen, og før Chivas-tiden gjorde han suksess som manager for Chicago Fire. Han vant MLS Cup én gang (1998), i tillegg til US Open Cup to ganger (1998 og 2000).

Bob Bradley og sønnen Michael vil begge konkurrere i MLS neste sesong. I videovinduet under kan du se den daværende Stabæk-sjefen følge Michael i aksjon for USA under 2014-VM i Brasil.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder