Moas deilige revansj da Vålerenga lekte seg med LSK

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Lillestrøm 3-1) Så deilig er det å slå tilbake! Da det ble snakket om at Mohammed Abdellaoue (31) kunne være ferdig som toppspiller, tok han av på Ullevaal.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

«Heng opp på veggen»-headingen mot hovedfienden fra Lillestrøm utløste en eksplosjon av følelser. Moa klinket først ballen over Ullevaal-taket, før han jublet med uvanlig mye kraft – mens Ronny Deila kom skliende på knærne.

– Vi har pratet litt sammen denne uken. Vi vet hva som bor i Moa. I dag tar han for seg ordentlig, da er han topp klasse i Eliteserien. Han blir nesten et angrep alene, sa Deila til VG om kveldens andre målscorer.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Når jeg føler meg som i dag er det bare å kjøre på. Jeg elsker å spille mot Lillestrøm og senke de «fugla» der, sa Moa til Eurosport.

Kvelden i forveien hadde VG-sporten gitt Moa treningkast én for prestasjonene så langt denne sesongen, og fotballkommentator Knut Espen Svegaarden mente 31-åringen snart kunne være ferdig om det ikke begynte å skje noe.

Moas andre mål for sesongen førte Vålerenga opp i 2-1-ledelse i første omgang på Ullevaal, etter at Fredrik Krogstad hadde gitt LSK ledelsen.

Les fyldig kampreferat her

Vålerenga beslagla ballen fra første sekund i solskinnsværet på Ullevaal, og Oslo-laget var det klart beste laget gjennom hele oppgjøret. De styrte spillet, gjorde noen lekre mål – og til slutt sto det 3-1 etter scoringer av Ghayas Zahid, Moa og Bård Finne.

– Vi fikk en litt tøff start, men vi visste hva vi skulle ta de på, og det gjorde vi til slutt, sa Vålerenga-målscorer Bård Finne til Eurosport etter kampen.

Før kampen gikk Ronny Deila til angrep på Lillestrøms spillestil. Det brydde Arne Erlandsen seg lite om, men det var Vålerenga som vartet opp med det beste angrepsspillet på Ullevaal.

– I dag hadde vi nok en kamp hvor vi scorer tre mål på tre praktangrep. Det er utrolig deilig, sa Ghayas Zahid.

Men det var Lillestrøm som slo til først.

Les også: Lillestrøm vant fotball-vorspielet

Aleksander Melgalvis sendte Rasmus Lindkvist i den berømte pølseboden, før han serverte Fredrik Krogstad – som banket ballen opp i nettaket foran egne supportere i VG-svingen på landslagsarenaen.

For en gangs skyld viste LSK effektivitet. Kanarifuglene scoret på kampens første målsjanse, etter 12 minutter.

Vålerenga brukte omtrent like lang tid på å slå tilbake. To ganger.

Svenske Rasmus Lindkvist, som skal være på vei til AIK, fikk sin revansj etter kioskturen. Først serverte han Ghayas Zahid, som «plagierte» Krogstad-goalen med en kontrollert bredside.

Fikk du med deg denne? Fredheim Holm om Kippes «ballestempling»: – Det må vi tåle

Like etterpå var det Mohammed Abdellaoue som fikk svenskehjelp. Moa lå som en drone i luften og ventet på det som kom fra venstre.

En noe anonyme Bård Finne avsluttet lekkert til 3-1 i annen omgang, etter pasning fra kampens store spiller: Ghayas Zahid.

– Vålerenga er mer presise i pasningsspillet sitt og er mer effektive enn oss. Tre mål på fire sjanser er altfor mye, sa Arne Erlandsen etter kampslutt.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder