SIKRET POENG: Odds Frode Johnsen i duell med Sandnes Ulfs Edier Frejd. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Johnsen berget Odd: - 40 år er ingen alder

40-åringen hindret premieretap i Sandnes

Ulf-kaptein: - Jeg håper han legger opp snart

SANDNES (VG Nett) (Sandnes Ulf - Odd 1-1) 40 år gamle Frode Johnsen gjorde som så ofte før og brukte hodet. Det holdt til ett poeng i Sandnes.

Joar Time
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Frode Johnsen avsluttet 2013 med 16 nettkjenninger i serien i fjor, og startet på samme vis i årets første seriekamp mot Sandnes Ulf.

Da det så mørkt ut etter Steven Lennons ledermål etter 75 minutter, dukket Johnsen opp på en corner fem minutter før slutt - og sørget for ett poeng med hjem til Skien.

- Med all respekt overfor resten av spillerne mine: Jeg tror ikke motstanderne snakker om andre enn Frode Johnsen på spillermøtene før kampene mot oss, sier Fagermo og ler.

- Når det er sagt, så var det veldig viktig å få det målet hans i dag. Ikke bare for det ene poenget, men det betyr så mye å få toppscoreren i gang. Alle frykter ham nå, og det betyr mye. Han skaper frykt, sier Fagermo engasjert.

- Ingen alder

Og at Johnsen fryktes har Fagermo rett i.

- Jeg håper han legger opp snart, for han leverer alltid mål mot oss. Det er noe Steffen Iversen over ham; ikke bare er han god med hodet og i duellspillet, men han er veldig god med ballen i beina også. Nei, det er på tide at han finner seg noe annet å gjøre, sier Sandnes Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik med glimt i øyet til VG.

LEVERTE: Frode Johnsen ble toppscorer i serien i fjor og mener 40 år ikke er noen alder for ham. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Hovedpersonen selv var godt fornøyd med å åpne målkontoen allerede i første kamp.

- 40 år er ingen alder for meg. Det er fortsatt mulig å levere så lenge jeg trives og slipper unna skader, sier Johnsen.

- Kan det bli kamp om toppscorertittelen også i år?

- Det er ikke umulig som spiss for dette laget. Laget ser veldig bra ut, og vi har spreke unggutter kombinert med mer rutinerte karer. En fin miks.

Odd startet best

Odd spilte en god høstsesong i fjor, og har holdt oppe den positive utviklingen gjennom vinteren. Laget kom ubeseiret fra en meget god sesongoppkjøring, med åtte seirer og ingen tap bak seg i vintermånedene. Den vinterformen var det ingen tippeligalag som matchet, og mot Sandnes Ulf tok laget initiativet fra start.

Gjestene satte press på Sandnes Ulf i åpningsminuttene, og styrte stort sett spillet før pause - mens hjemmelaget ble løpende imellom.

Odd tok seg god tid på dødballer, og konsentrerte angrepene med høye oppspill og innlegg mot veteranspissen Frode Johnsen. 40-åringen var en konstant trussel med sitt hodespill, men fikk god konkurranse av Sandnes Ulfs midtstoppere Edier Frejd og Derek Decamps.

Første omgang var på langt nær noe fyrverkeri, og den største måltrusselen stod Elbasan Rashani for etter 27 minutter. Han fikk ballen ved sekstenmeterstreken, og med et brukbart skuddforsøk sendte han ballen like til side for mål.

Johnsen svarte

Etter hvilen kom Sandnes Ulf langt mer med i kampen. Marius Helle erstattet Henrik Furebotn ved halvtid, og tilførte mye energi.

Men det skulle ta lang tid før lagets første sjanse i kampen skulle komme.

Først etter 75 minutters spill utlignet hjemmelaget til 1-1 i sjansestatistikken, men vertene var også dødelig effektive.

Kent Håvard Eriksen mottok en ball i feltet, vendte opp og skjøt så pass hardt at Andre Hansen måtte gi retur. Der var Steven Lennon først på ballen og sendte Sandnes Ulf i føringen.

Skuffa trenere

Men det skulle ikke vare lenge. Evigunge Frode Johnsen dukket opp på første stolpe, og på sedvanlig vis headet han ballen i mål fra kort hold.

Dermed 1-1 og uavgjort i Sandnes.

- Jeg er skuffa over at vi ikke slo et lag som vi bør slå. Vi skal være så tøffe i trynet og si at vi er så gode at vi burde tatt tre poeng på denne banen, men vi ble lidende av et dårlig underlag, så det endte opp med en haug med langballer fra begge lag. Likevel var det godt å få med seg ett poeng i serieåpningen, sier Fagermo.

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen var heller ikke helt fornøyd.

- Vi skapte lite, og møtte et Odd-lag som slo mye langt. Vi var veldig solide bakover og slapp Odd til svært lite, men det var utilgivelig å slippe Frode Johnsen for lett til på en dødball like før slutt, mener Andersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder