FIKK ÆREN: Magnus Eriksen Opland og Eyvor Sophie Berger (t.h.) fikk oppdraget med å legge ned VIF-grunnsteinen på Valle onsdag kveld. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Her starter Vålerengas nye stadion-eventyr: – Som å vinne serie- og cupgull

Grunnsteinen lagt ned onsdag

Ny stadion klar i 2017

Onsdag - i anledning Vålerengas 102-årsdag - ble første spadetak tatt for Vålerengas nye stadion. Den skal stå klar høsten 2017.

Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Onsdag var det full fest på Valle i anledning Vålerengas nye stadion. Ikke bare fyller Vålerenga 102 år, men onsdag la klubben ned grunnsteinen i det som skal bli Oslo-klubbens nye storstue. Klanen markerte hendelsen med å gå i tog fra Fyrstikktorget til tomten på Valle.

– Stolte og glade

Like før 18.30 ble grunnsteinen lagt ned foran flere hundre meget fornøyde Vålerenga-fans.

– Nå er vi bare stolte og glade. Stolte fordi vi har kommet så langt, og glade fordi det bygger fellesskap og miljø for Vålerenga på Oslo Øst på en god måte, sier Åge Petter Christiansen, styreleder i Vålerenga Kultur- og idrettspark til VG.

Saken fortsetter under bildet.

NYTT EVENTYR: Grunnsteinen markerer en milepæl i Vålerengas historie. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Det ble første stein av mange som totalt skal utgjøre klubbens nye storstue på Valle - tomten klubben kjøpte for én krone for seks år siden.

Unge talenter

Magnus Eriksen Opland og Eyvor Sophie Berger - begge fra klubbens yngre avdeling - fikk æren av å legge ned grunnsteinen.

Les også: Så mye betaler Vålerenga for Real Madrid-besøk

– Det handler om framtiden, det viser vi når to unge spillere får gjøre det. Dette er framtiden, sier Christiansen til VG.

Han håper det blir et symbol for at det spirer og gror på Oslo Øst i årene framover.

– Det kommer til å gro der, og stadion blir en viktig del av miljøet. Hele Oslo Øst får glede av dette.

– Hva betyr dette for Vålerenga?

– Dette er som å vinne serie og cup samme år - og vite at du kan gjøre det samme neste år.

Ifølge Aftenposten er kostnadsrammen på 700 millioner kroner, og ha en kapasitet på 18 000 tilskuere. Underlaget blir kunstgress.

Fram til stadion blir klar skal Vålerenga spille kampene på Ullevaal, som de har gjort siden 2000. Det var lenge usikkert om klubben hadde råd til å fortsette på nasjonalarenaen, og hvorvidt Vålerengas hjemmekamper skulle spilles på Bislett.

Slik skal Vålerenga stadion se ut når den skal stå ferdig i 2017 Foto:ILLUSTRASJONSFOTO: Pål T. Rørby,Arkitektkontoret Lille Frøen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder