Tarik til VG: - Det kom feil ut

SETT FOR LITE KVINNEFOTBALL?: Tarik Elyounoussi, her under kampen mot Sveits på Ullevaal i september, kritiseres for sin forenklede forklaring av kvinnefotball. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

Tarik får kritikk etter kvinnefotball-utspill

Årets mest sette TV-kamp er EM-semifinalen mellom Norge og Danmark i sommer. Tarik Elyounoussi (25) mener årsaken er at kvinnene gjør «rare» valg og scorer fra midtbanen.

  • Øyvind Askeland

Artikkelen er over seks år gammel

Under damenes EM-sluttspill benket 519.000 seere seg foran TV-skjermen da Norge møtte Danmark i semifinalen. Ingen annen fotballkamp er blitt sett av flere så langt i år, skriver NRK.

Konfrontert med disse tallene innrømmer Elyounoussi til kanalen at han synes det svir, men leverer også en hypotese på hvorfor det er slik.

- Det er jo litt underholdende. De gjør jo mange rare valg og det er morsomme ting som skjer. Det gjør kanskje at det blir mer underholdende å se på. Man kan jo skyte fra midtbanen og score mål, sier Elyounoussi.

- Men det skal ikke være sånn. Det skal være mer underholdende å se på oss enn kvinnene, fortsetter han.

- «Pub-mening»

Det norske herrelandslaget har slitt med å tiltrekke seg både publikum på stadion og TV-seere på landskampene i VM-kvalifiseringen. Fredagens kamp mot Slovenia sendes på Max mens tirsdagens hjemmekamp mot Island blir vist på TV 2 Zebra.

Utspillet til Elyounoussi faller ikke i god jord hverken hos landslagsspiller Solveig Gulbrandsen eller Tone Angeltveit, leder for Serieforeningen i kvinnefotball.

Sistnevnte har en teori om hvorfor Elyounoussi har dette inntrykket av kvinnefotball.

- Jeg lar meg ikke provosere av dette. Jeg har for lengst lært meg å leve med «pub-meninger». Han har nok sett for lite kvinnefotball, sier Angeltveit til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STRAFFEJUBEL: Trine Rønning og Ingrid Hjelmseth kunne juble etter seieren mot Danmark på straffespark i EM. Foto: Robert S. Eik, VG

Høgmos A-landslagsdebut mot Slovenia

Fredag drar Tarik Elyounoussi sammen med landslagssjef Per-Mathias Høgmo og resten av landslaget til Slovenia. Der venter en tøff bortekamp i gruppe E i VM-kvalifiseringen, hvor Norge ligger på 4. plass.

Onsdag møtte landslaget pressen på Ullevaal stadion. Der svarte Elyounoussi på VGs spørsmål om utspillet.

- Det kom litt feil ut. Det blir jo laget mål fra midtbanen i herrefotball også. Jeg har respekt for kvinnelandslaget og heiet mye på dem under kampene i sommer, sier han.

25-åringen har i flere år vært sammen med Sarpsborg-spiller Hedda Vedeler, som tidligere har spilt for både Røa og LSK Kvinner.

- Hun sendte meg en melding og spurte: «Hva er det du har sagt nå?», sier Elyounoussi med et smil.

Herrelandslaget er syv poeng bak ledende Sveits og har kun et mikroskopisk håp om å kvalifisere seg til neste års VM-sluttspill i Brasil.

Hvorvidt Elyounoussi kan glede seg over høye seertall i kampen mot Slovenia, får vi svaret på fredag kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder