Molde-debutanten mener utvisningen var en misforståelse mellom han og dommeren

STRENGT: Fredrik Gulbrandsen fikk et meget strengt rødt kort i Champions League-kvalifiseringen mot Legia Warszawa. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Gulbrandsen: - Tolket det som at jeg sa «fuck off»

MOLDE/OSLO (VG Nett) (Molde-Legia Warszawa 1-1) Fredrik Gulbrandsen (20) ble utvist i sin Molde-debut. En misforståelse, mener han selv.

Artikkelen er over seks år gammel

20-åringen ble hentet fra Lillestrøm, og måtte vente på sin debut, ettersom Molde møtte hans tidligere klubb i forrige serierunde. I dag fikk han sjansen fra start i Champions League-kvalifiseringskampen mot Legia Warszawa.

VG LIVE: Slik var kampen

Spissen kom inn i Molde-laget som et friskt pust, og spilte seg til en rekke gode målsjanser uten å få uttelling. Og da dommeren ga 20-åringen sitt andre gule kort, etter en offsideavblåsning. Gulbrandsen slo ut med armene, og påstår han sa: «er det offside?».

- Begge kortene var håpløse. Jeg er fornøyd med mye av spillet, men jeg følte at det ødela for laget. Det var helt uforståelig, sa Gulbrandsen ifølge NTB.

- På det første kortet hadde jeg kanskje litt høy fot, men polakken la seg ned og filmet. På det andre følte jeg at jeg ikke var i offside. Jeg spurte på norsk «er det offside» og slo opp med armen. Dommeren tolket det som at jeg sa «fuck off».

Også trener Ole Gunnar Solskjær var misfornøyd med utvisningen.

- Utvisningen var horribel. Spontanreaksjon er lov, og det var ikke offside heller, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Heller ikke resultatet var Solskjær fornøyd med, etter at Molde storspilte de første 45 minuttene og gikk til pause med en 1-0-ledelse.

- Det var et skuffende resultat. De første 45 minuttene er det beste i min periode som Molde-trener, sa treneren, som tror det er mulig å vinne i Polen.

Sjansesløseri

Molde med Gulbrandsen i spissen åpnet svært godt mot Legia Warszawa, og hadde flere gode muligheter i åpningen av kampen.

Gulbrandsens første sjanse kom etter drøyt 18 minutter. Spissen ble spilt fri på venstresiden, vendte inn banen og avsluttet via en Legia-forsvarer og ut til corner.

Minuttet senere fikk han en ny målsjanse. Alene med keeper Dusan Kuciak vippet han ballen til side for mål.

Like etterpå fikk han gult kort for en ettersleng på Dossa Junior. Uten at han virket spesielt enig i den avgjørelsen.

Gulbrandsen fortsatte å terrorisere Legia-forsvaret. Like før pause stjal han ballen, satte fart og avsluttet. Men det endte bare med en ny corner.

SCORET: Daniel Chima Chukwu sendte Molde i ledelsen i hjemmeoppgjøret mot Legia Warszawa. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

På dette tidspunktet ledet Molde 1-0, etter at Daniel Chima Chukwu banket ballen i nettet fra spiss vinkel.

Vondt ble til verre

Gulbrandsen ønsket seg nok en scoring i debuten, men han og lagkameratene kunne likevel gå i garderoben med et godt resultat.

I den andre omgangen fikk Gulbrandsen nok en mulighet. Denne gangen rundet han keeper Kuciak, men hardt presset satte han ballen i nettveggen.

Så startet noen forferdelige minutter sett med Molde-øyne. Først utlignet Vladimir Dvalishvili, på noe som kunne ligne på offside. Så sørget dommer Anastasios Kakos for at kvelden ble helsort for Gulbrandsen.

Spissen var på vei igjennom, men ble avvinket for offside. Spilleren stoppet opp og slo oppgitt ut med armene mot linjedommeren. Det likte ikke Kakos, som ga Molde-debutanten sitt andre gule kort til spissens store fortvilelse.

På vei ut av banen fikk han en klem av trener Ole Gunnar Solskjær.

Må score

Hjemmelaget hadde et par muligheter til å stikke av med seieren, men det ble ikke flere mål i Molde i kveld.

- Vi hadde for stor respekt for Molde i første omgang. Vi kom oss etter pause, men jeg er fornøyd med uavgjort her, sa Legia-trener Jan Urban etter kampen.

- Molde kunne fint ledet med flere mål og dermed omtrent avgjort kampen til pause, la han til.

Dermed må Solskjærs menn score i Warszawa om Champions League-drømmen skal leve videre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder