I TRØBBEL: Kaka og AC Milan sliter voldsomt i den hjemlige ligaen. Her får brasilianeren klar beskjed om å være stille, av dommer Gianluca Rocchi. Foto: AP

17 år siden Milan var like svake

(AC Milan-Roma 2-2) Mektige AC Milan har ikke slitt sånn i den hjemlige serien på 17 sesonger. Og sist gang de var enda dårligere, rykket klubben ned - for 32 år siden.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det meste har gått galt i den hjemlige serien, noe kun en seier på de åtte siste kampene viser. Fem av kampene har endt uavgjort, og det gir dårlig betaling med tre poeng for seier som det er i dag.

24 poeng er det opp til serieleder Juventus, når en kamp gjenstår før juleferien. Den kampen er mot byrival Inter, som før helgens oppgjør er ni poeng foran Milan.

11. plass for Milan. Det passer ikke klubben, selv om den er klar for åttedelsfinalen i Champions League. For dit kommer ikke Mario Balotelli neste sesong, hvis det ikke skjer seriøse endringer etter nyttår.

I kveld kom serietoer Roma på besøk, og det ble en meget spennende fotballkamp på San Siro i Milano. For Roma har vist seg vanskelige å slå denne sesongen (fortsatt ubeseiret i ligaen etter 16 kamper). Og de tok ledelsen ved Mattia Destro etter 13 minutter. Milan utlignet ved Cristian Zapata (30 minutter), og det samme skjedde etter pause:

Roma scoret først, straffespark ved Kevin Strootman etter 52 minutter, før Sulley Muntari utlignet etter 77 minutter. Men egentlig var det bare utrolig at det endte 2-2: Mario Balotelli hadde to sjanser til å bli helt og julenisse på en gang, men frisparket gikk på keeper, før han skjøt utenfor på den største sjansen - på overtid. Roma hadde også sjansen til å tette igjen avstanden til serieleder Juventus, men misbrukte sjansen rett før dommeren blåste av kampen.

Og selv om de er ubeseiret, er Roma nå fem poeng bak Juventus. Det hjalp ikke at Francesco Totti kom inn mot slutten heller. Men Roma holder i hvert fall avstanden til Milan, som er nummer 11. Den samme plasseringen endte klubben på i 1996/97. Og for å finne en enda dårligere ligasesong må vi tilbake til 1981/82, da Milan ble nummer 14 av 16 lag og rykket ned.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder