MATCHVINNER: Cristiano Ronaldo ble ikke overraskende målscorer da Portugal vant det første av to oppgjør mot Sverige. Sammenlagtvinneren går til VM i Brasil neste år. Foto: Reuters

Ronaldo sikret Portugal overtaket mot Sverige

(Portugal-Sverige 1-0) Sverige var noen minutter unna å klare uavgjort i det første av to playoffoppgjør som kan gi VM-billett. Ikke overraskende sørget Cristiano Ronaldo for hjemmeseier.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

For etter 82 minutter stupte superstjernen fram på et innlegg fra Miguel Veloso. Martin Olsson var for sent inne i markeringen, og Real Madrid-stjernen headet ballen forbi Andreas Isaksson i det svenske målet.

- Jeg er alltid skuffet når vi taper. Jeg var kjempefornøyd da vi hadde uavgjort, sa Sverige-trener Erik Hamrén til svensk TV 4 etter kampen.

Blogg: Dette har Zlatan aldri gjort for Sverige

- Det føles litt tungt med det baklengsmålet. Det er slurvete at de får slå det innlegget. Det smerter å tenke på at vi hadde tre store sjanser i første omgang. Vi skulle gjerne hatt et mål her, fortsatte Hamrén som nå skal forberede laget på returmøtet i Stockholm på tirsdag.

STJERNEPRAT: Cristiano Ronaldo (t.v.) og Zlatan Ibrahimovic vekslet noen ord etter kampen. Tirsdag treffes de to superstjernene igjen. Foto: Reuters


Hamrén understreket også at Sverige slet i 2. omgangen og ikke skapte en eneste skikkelig sjanse. Men før hvilen var det bedre offensivt.

Johan Elmander avsluttet utenfor fra glitrende posisjon etter seks minutter. Kim Källström var nær med sitt frispark fra 17 meter og Sebastian Larsson kunne og burde utnyttet en mulighet etter et drøyt kvarter mye bedre.

Forsvarssjef Ibrahimovic

Portugal åpnet 2. omgangen med en stor trippelsjanse og presset svenskene tilbake på banen. Zlatan Ibrahimovic fikk til lite offensivt for gultrøyene, men gjorde en solid defensiv jobb sammen med resten av laget.

Ronaldo, på sin side, var i ferd med å gå sur etter å ha vært forbausende lite involvert i spillet, noe som tydelig frustrerte. Da et kvarter gjensto viste TV-bildene at Real Madrid-stjernen med forsett skallet borti den gamle Rosenborg-forsvareren Mikael Lustig, men Ronaldo slapp unna situasjonen.

Minuttet etterpå fikk han som fortjent, etter å ha stemplet Sveriges keeper Andreas Isaksson. Den svenske keeperen hadde tydelige smerter og ble liggende på gresset i et par minutter før han kunne fortsette.

Fem minutter senere våknet imidlertid Ronaldo, da han stupte frem og headet inn vinnermålet, mens de svenske TV-kommentatorene fortvilte.

«Portugal har 1-0, og Sverige har en halt keeper!», var den syrlige kommentaren fra det svenske TV-teamet i det Ronaldo
tre minutter etterpå var nær ved å øke til 2-0 med en heading i tverrliggeren.

Optimistisk Källström

Isaksson hadde tydelige problemer med skaden, men fortsatte ut kampen uten å bli satt på de voldsomme prøvene i sluttsekundene. Dermed kan Sverige ta med seg hjem et resultat som gir et visst håp om avansement.

- Vi taper 1-0, men det er helt akseptabelt, mener midtbanespilleren Kim Källström.

Fakta VM-kvalifisering fredag, toeromspill 1. kamp:

Hellas - Romania 3-1 (2-1)
Mål: 1-0 Kostastantinos Mitroglou (14), 1-1 Bogdan Stancu (19), 2-1 Dimitrios Salpingidis (21), 3-1 Mitroglou (66).
28.200 tilskuere i Piraeus.
Rødt kort: Costin Lazar (90), Romania.

Island - Kroatia 0-0
9768 tilskuere i Reykjavik.
Rødt kort: Olafur Skulason (50), Island.

Portugal - Sverige 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Cristiano Ronaldo (82). 64.000 tilskuere i Lisboa.

Ukraina - Frankrike 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 Roman Zozulia (61), 2-0 Andrej Jarmolenko (str. 82). 67.732 tilskuere i Kiev. Rødt kort: Olexandr Kutsjer (90), Ukraina, Laurent Koscielny (90), Frankrike.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder