Nådeløs engelsk presse omtaler tyskeren som feit og treg

TUNG START: Bastian Schweinsteiger spilte en time i ligaåpningen for Manchester United. Her i aksjon på Old Trafford mot Tottenham lørdag. Foto:Jon Super,Ap

Schweinsteiger blir hetset etter United-debuten: «Han har spist for mye surkål»

Han ble tatt imot med stående klappsalver av United-fansen på Old Trafford. Etterpå klasket engelsk presse til og mente Bastian Schweinsteiger (31) er feit og dårlig trent.

 • Bjørn Arne Johannessen

Artikkelen er over fire år gammel

Tysklands midtbanegigant, kaptein og tidligere superstjerne i Bayern München, har byttet til Manchester United og sin tidligere sjef Louis van Gaal i sommer. I München har tårene trillet blant FC Bayern-fansen.

Debuten (1-0 over Tottenham) lørdag var en fiasko ifølge engelsk presse, som er kjent for å være nådeløse overfor utenlandske spillere. Og kanskje spesielt tyske.

Les også:58 norske Premier League-profiler

Ifølge kamprapporten hadde Schweinsteiger (verdensmester i Brasil-VM) 27 ballkontakter, han vant én av fem dueller, og ble straffet med gult kort etter åtte minutter på banen i de 30 minuttene han fikk spille etter å ha erstattet Michael Carrick.

Mye surkål

Sunday Express hamret løs med: «Han har spist for mye surkål (sauerkraut/tysk spesialitet) i sommer. Han må slanke seg.» Mens Sunday Telegraph går enda lenger: «Hans XL-bukse kunne vært brukt som storseil i seilasen America's Cup. Og han hadde trøbbel med tempoet.»

Tidligere United-kaptein Rio Ferdinand er ekspert i The Sun nå, og han medgir: «Schweinsteigers skadehistorie bekymrer meg.». I de tre siste årene har midtbanegiganten vært mye skadeplaget. For fire år siden røk hele høstsesongen etter et kragebeinsbrudd i Champions League.

Tony Cascarino (tidligere Chelsea) skriver i sin faste spalte i Times at tyskerens tempotrøbbel hemmet rytmen i spillet til United. Han hevder «Schweini» er en av de dårligste signeringene til Premier League i sommer.

Les også:Til United for 150 millioner kroner

FC Bayern-fansen har vært rasende over salget av Schweinsteiger, som hadde vært i klubben hele livet inntil United-overgangen. Men tidligere lagkamerat og super-keeper, Oliver Kahn, er av en helt annen oppfatning.

– En klubb kan ikke gi garantier på grunn av hva en spiller har oppnådd, men de er ansvarlige for å se på hva han gjør for dem i øyeblikket, sier Oliver Kahn til fotballmagasinet Kicker.

Reserveløsning

Han frykter at Schweinsteiger hadde fått begrenset spilletid i konkurranse med Thiago Alcantara, Xabi Alonso, Philipp Lahm og David Alaba. I tillegg har FC Bayern signert Joshua Kimmich (Stuttgart) og Arturo Vidal (Juventus).

– Jeg tror ikke Schweinsteiger hadde passet inn som en reserveløsning. I så måte er avgjørelsen forståelig, sier Kahn.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Manchester United

Flere artikler

 1. United-drømmestart etter historisk selvmål: – Jeg var uheldig

 2. Bayern-direktør bekrefter: Schweinsteiger klar for Manchester United

 3. Derfor bør Mourinho bruke Schweinsteiger

 4. Premier League-suksess kommer til Norge

 5. Van Gaal etter poengtap: – Vi hadde uflaks

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder