TUNG START: Bastian Schweinsteiger spilte en time i ligaåpningen for Manchester United. Her i aksjon på Old Trafford mot Tottenham lørdag. Foto:Jon Super,Ap

Schweinsteiger blir hetset etter United-debuten: «Han har spist for mye surkål»

Nådeløs engelsk presse omtaler tyskeren som feit og treg

Han ble tatt imot med stående klappsalver av United-fansen på Old Trafford. Etterpå klasket engelsk presse til og mente Bastian Schweinsteiger (31) er feit og dårlig trent.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tysklands midtbanegigant, kaptein og tidligere superstjerne i Bayern München, har byttet til Manchester United og sin tidligere sjef Louis van Gaal i sommer. I München har tårene trillet blant FC Bayern-fansen.

Debuten (1-0 over Tottenham) lørdag var en fiasko ifølge engelsk presse, som er kjent for å være nådeløse overfor utenlandske spillere. Og kanskje spesielt tyske.

Les også:58 norske Premier League-profiler

Ifølge kamprapporten hadde Schweinsteiger (verdensmester i Brasil-VM) 27 ballkontakter, han vant én av fem dueller, og ble straffet med gult kort etter åtte minutter på banen i de 30 minuttene han fikk spille etter å ha erstattet Michael Carrick.

Mye surkål

Sunday Express hamret løs med: «Han har spist for mye surkål (sauerkraut/tysk spesialitet) i sommer. Han må slanke seg.» Mens Sunday Telegraph går enda lenger: «Hans XL-bukse kunne vært brukt som storseil i seilasen America's Cup. Og han hadde trøbbel med tempoet.»

Tidligere United-kaptein Rio Ferdinand er ekspert i The Sun nå, og han medgir: «Schweinsteigers skadehistorie bekymrer meg.». I de tre siste årene har midtbanegiganten vært mye skadeplaget. For fire år siden røk hele høstsesongen etter et kragebeinsbrudd i Champions League.

Tony Cascarino (tidligere Chelsea) skriver i sin faste spalte i Times at tyskerens tempotrøbbel hemmet rytmen i spillet til United. Han hevder «Schweini» er en av de dårligste signeringene til Premier League i sommer.

Les også:Til United for 150 millioner kroner

FC Bayern-fansen har vært rasende over salget av Schweinsteiger, som hadde vært i klubben hele livet inntil United-overgangen. Men tidligere lagkamerat og super-keeper, Oliver Kahn, er av en helt annen oppfatning.

– En klubb kan ikke gi garantier på grunn av hva en spiller har oppnådd, men de er ansvarlige for å se på hva han gjør for dem i øyeblikket, sier Oliver Kahn til fotballmagasinet Kicker.

Reserveløsning

Han frykter at Schweinsteiger hadde fått begrenset spilletid i konkurranse med Thiago Alcantara, Xabi Alonso, Philipp Lahm og David Alaba. I tillegg har FC Bayern signert Joshua Kimmich (Stuttgart) og Arturo Vidal (Juventus).

– Jeg tror ikke Schweinsteiger hadde passet inn som en reserveløsning. I så måte er avgjørelsen forståelig, sier Kahn.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder