Berisha ender i tysk fotball

Perfekt Viking-avskjed: – Deilig å avslutte på denne måten

STAVANGER (VG) (Viking – Sarpsborg 3-1). Veton Berisha (21) spilte sin siste kamp for Viking før eventyret fortsetter i tysk fotball. Og for en avskjed det ble!

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Utrolig deilig å avslutte på denne måten, sier Berisha til VG.

Han scoret sitt 10. og 11. Tippeliga-mål denne sesongen og avgjorde dermed kampen mot Sarpsborg før han ble tatt av fire minutter før slutt for å få hyllesten fra Viking-fansen.

– Jeg hadde planlagt i to-tre uker å vrenge av meg drakten hvis jeg scoret i den siste kampen. Jeg kunne ikke vite at det skulle komme to mål, sier 21-åringen.

VG LIVE:Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Spilleren med kontrakt som går ut om to dager, sier det ikke er klart hvor han nå ender. Søndag var Kaiserslauterns sportsdirektør Markus Schupp på tribunen.

VG vet Nürnberg og Greuther Fürth også vurderer Viking-spissen, men Kaiserslautern er trolig førstevalget. Berisha selv er så sikker på at en overgang går i orden, at han tok farvel med lagkompisene i garderoben.

– Det er viktig for meg hvor sterk interessen fra klubben er, hvordan de spiller fotball og hvordan jeg vil passe inn, sier Berisha.

– Blir det for kaldt på benken ute i Europa kan du alltids komme hjem, sier trener Kjell Joneveret under CMores sending.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TAKKET FOR SEG: Veton Berisha jubler etter sitt første mål i hjemmekampen mot Sarpsborg søndag. Foto:Carina Johansen,NTB scanpix

Til VG sier svensken at han mener Vikings toppscorer for tiden er «het som et strykejern».

– Jeg har aldri sett Sarpsborg så lave, men vi fikk aldri panikk og jobbet på. Jeg syns vi gjorde en veldig bra fotballkamp, sier svensken.

Sarpsborg-kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen sier laget er inne i en tøff periode og mener det «lugger» for østfoldingene for tiden.

I STAVANGER: Agent Jim Solbakken sammen med Kaiserslauterns sportsdirektør Markus Schupp (t.v.). Foto:,

Les også: Toppscorer Berisha klar for å forlate Viking

Defensivt Sarpsborg

Mot et ekstremt defensivt Sarpsborg-lag som kom ut på banen i en dyp 5-3-2 formasjon, ble det lite rom for Berisha innledningsvis. Islandske Jón Dadi Bödvarsson – også han på vei bort fra Viking, skapte de tre største sjansene den første halvtimen. En god Duwayne Kerr i Sarpsborgs mål og dårlige avslutninger fra Bödvarsson og Yann-Erik de Lanlay holdt bortelaget inne i kampen.

Så dukket Berisha opp. André Danielsen slo innlegg fra høyre, og på volley banket spissen inn ledermålet før han feiret med å kle av seg Viking-drakten som et tydelig signal på at dette var hans siste kamp.

Men ikke siste scoring, for det var mer i vente fra Berisha som noterte seriemål nummer ti for året med 1-0-scoringen, og hans nettkjenning nummer syv på de siste fem kampene. Berisha er med det første Viking-spiller siden Erik Nevland som scorer i fem strake kamper.

Tilbake til kampen. Det defensive Sarpsborg-laget kom seg tilbake i oppgjøret da Andreas Nordvik headet inn et hjørnespark seks minutter etter Vikings ledermål.

En frustrert Viking-trener Kjell Jonevret ristet på hodet av både eget lags uttelling og motstanderens inngang til kampen.

Men Jonevret fant fort tilbake til smilet. Veton Berisha var nemlig ikke ferdig for dagen. Ikke Bödvarsson heller. Islendingen brakte Viking tilbake i ledelsen med et hodestøt etter 53 minutter, før Berisha noterte sitt andre mål for dagen bare fem minutter senere.

11 mål på 14 kamper

Scoring nummer 11 på 14 Tippeliga-kamper for Berisha i 2015, og nærmest punktert kamp i Stavanger. For Viking styrte det aller, aller meste på eget gress.

Først kvarteret før slutt sendte Geir Bakke innpå Martin Wiig og Bojan Zajic for en sluttspurt. Det kunne fort gitt uttelling, men stolpen sto i veien for Oliver Feldballe etter 78 minutter, og returen spratt ikke gjestenes vei.

Like etter var Andreas Nordvik nære å kopiere Berishas to scoringer, men også han traff stolpen, og heller ikke denne gang var ballen venn med Sarpsborg der den trillet langs streken.

Dermed ble dette Vikings – og ikke minst Veton Berishas kveld. Fire minutter før slutt forlot egersunderen banen til stående applaus – for siste gang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder