Brann-årsmøte endte i skandale

Nyvalgt styreleder trakk seg

Supporterleder: – Det er det verste jeg har sett

Kjell Tennfjord (61) ble valgt til ny styreleder i Sportsklubben Brann i kveld. Kort tid senere trakk han seg fra vervet.

  • Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Grunnen var at Åshild Samnøy ble valgt inn som styremedlem på bekostning av Nina Gundersen Sandnes med 20 stemmers margin. Dermed fikk ikke Tennfjord det styret han ønsket seg, og da annonserte han at han trakk seg - etter ganske nøyaktig 75 minutter som styreleder.

– Integritet har alltid vært et viktig begrep for meg. Lojalitet også. For meg handler det om å være lojal overfor min oppdragsgiver, det er valgkomiteen. Demokrati betyr også at en ikke alltid får viljen sin. Situasjonen er blitt vanskelig for meg. Jeg orienterer her og nå om at jeg trekker meg. Jeg har også mandat til å informere om at det gjelder følgende styremedlemmer: Arild Christiansen, Tom Georg Olsen og Liv Grete Skjelbreid, sa Tennfjord ifølge BT.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Tennfjord har tidligere vært både trener og sportslig leder i Brann, som nå må kalle inn til ekstraordinær generalforsamling om 14 dager.

LES OGSÅ: Branns styreleder gir seg

LES OGSÅ:Bruun-Hanssen bestemte seg på gangen

Mener Tennfjord er feig

– Jeg trakk meg fordi jeg gikk til valg på et mannskap som jeg mente hadde rett kompetanse. Når da årsmøtet valgte å se vekk fra det, noe de hadde full rett til, forbeholder jeg meg retten til å gjøre mitt valg. Det gjorde jeg, forklarer 61-åringen.

Han hevder at avgjørelsen om å trekke seg handler om kompetanse, ikke personer.

På spørsmål fra BT om han beklager det som hendte, er svaret:

– Ja, det gjør jeg. På vegne av Brann.

Supporterleder Roger Lillebøe-Hansen synes at Tennfjords oppførsel er feig.

– Det er bare sjokk og skandale. Det er feigt når man har gjennomgått en demokratisk prosess, sier lederen i Bataljonen til TV 2.

– Det er det verste jeg har sett, forklarer han til BT.

LES OGSÅ: Wathne:– Dette vil rulle videre som en klassisk Brann-såpeopera

– En katastrofe

Heller ikke Rolf Navarsete er imponert. Han har vært styreleder i Sogndal i tre tiår.

– Hele denne suppen er jo Brann sin store utfordring. Det er dette som gjør at Brann aldri blir en toppklubb, fastslår Mr. Sogndal overfor BT.

FORVENTET KAOS: Davy Wathne. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Han er ser på Brann-bråket som gode nyheter:

– Dette er glimrende for oss. Dette betyr at vi vil være minst like gode som dem fremover. For norsk fotball er det derimot en katastrofe.

TV 2-journalist og Brann-supporter Davy Wathne er ikke overrasket over kveldens skandalemøte:

– Vi var vitne til en annonsert frontkollisjon mellom idrettslaget Brann, som hadde årsmøte, og den moderne bedriftsleder Kjell Tennfjord, som hadde sagt ja til å overta som styreleder på visse betingelser. Dette var en kulturkollisjon. En kollisjon mellom den gamle tid og den nye tid, sier han til egen arbeidsgiver.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder