HELT TIL DET SISTE: Klas Ingesson var delaktig helt til sisite slutt. Her tar han Falkenberg-trener Henrik Larsson i hånda etter en kamp mellom Larssons Falkenberg og Ingessons Elfsborg den 31. august i år. Foto:Tt News Agency,Reuters

Hevder Ingesson pekte ut Haglund som sin Elfsborg-etterfølger

Mens Klas Ingesson (46) kjempet en iherdig kamp mot kreften, som han i går tapte, pekte han ut sin etterfølger i Elfsborg. Ifølge Sportbladet er det LSK-trener Magnus Haglund (41).

Artikkelen er over fem år gammel

Det skriver den svenske avisen på sine nettsider.

I går tapte svenske Klas Ingesson kampen mot kreften, 46 år gammel, men på tross av en hard kamp mot sykdommen, var Ingesson delaktig for sitt Elfsborg helt til det siste.

– Pekte ut Haglund

For i overkant av ett år siden ble han ansatt som trener i klubben, og i forrige uke skal han ha diskutert fremtidige arvtakere, vel vitende om at hans tid nærmet seg slutten.

Ifølge Sportbladet skal Ingesson ha utpekt Lillestrøm-trener Magnus Haglund som sin etterfølger - og at det kom til å bli en kanonløsning.

Det skal han ha meddelt spillerne også, og ifølge den svenske avisen skal Ingesson ha vært i kontakt med LSK-treneren i forrige uke.

Selv har Magnus Haglund hintet om en retur til Sverige etter sesongen, og selv om Elfsborg-formann Bosse Hohansson ikke ønsker å kommentere navn, bekrefter han at Ingesson var aktiv helt til det siste.

– Klas var delaktig helt til det siste i saken om hvem som skulle bli vår nye trener, sa Johansson til Gomorron Sverige.

Kan ikke kommentere navn

I tillegg til Magnus Haglund ble også Hasse Backe, Jonas Thern og Janne Jönsson nevnt i sendingen som mulige etterfølgere, men formannen ville ikke kommentere spesifikke navn.

– Jeg kan ikke kommentere navn, men det stemmer at vi diskuterte mye rundt Elfsborg fremtid og neste sesong når vi var hjemme hos Klas. Han så fremover på tross av den tøffe situasjonen han befant seg i, sier Johansson, og fortsetter.

– Ingenting er klart og flere biter gjenstår, men vi kommer til å videre med en av kandidatene våre.

Ingessons karriere

Ingesson spilte for blant annet IFK Göteborg, PSV Eindhoven, Sheffield Wednesday, Bari, Olympique Marseille og Lecce i sin tid som spiller, før han la opp i 2001.

Han fikk også 57 landskamper for Sverige og var en lagets største profiler under USA-VM i 1994, der Sverige tok bronse. Han deltok også i VM i Italia i 1990.

I 2009 ble han diagnostisert med kronisk blodkreft og har kjempet mot kreften siden. 30. september, 2013 ble han ansatt som trener i IF Elfsborg, til tross for kreften. Ifølge Expressen uttalte han tidligere i oktober at kroppen snart ikke tålte mer og at han måtte gi avkall på det han elsket mest: Fotballen.

I går kom den triste nyheten om at Ingesson sovnet stille inn i sitt hjem natt til onsdag, noe familien bekrefter overfor Aftonbladet.

Magnus Haglund har ikke besvart VGs henvedelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder