Benítez til VG: – Ødegaard er FOR ung

ULLEVAAL STADION (VG) På pressekonferansen etter den søvndyssende 0-0-kampen på Ullevaal, hintet Real Madrid-trener Rafael Benítez (55) til at det er for tidlig å sammenligne Martin Ødegaard (16) med resten av stjernegalleriet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Om han forsnakket seg eller om det var bevisst, vites ikke, men Rafael Benítez ga et tydelig tegn på at det neppe blir mye spilletid i offisielle kamper denne seseongen.

På spørsmål om hva han syns om Ødegaards prestasjoner i kampen og hvordan han vurderer ham sammenlignet med spillere som Marco Asensio (19) og Lucas Vázquez, svarte Benítez:

– De er forskjellige spillere. Martin er FOR ung. Han har talent, og vi må støtte ham. Jeg syns han klarer seg bra og viser kvalitetene sine.

LES OGSÅ:Ødegaard antyder at han blir i Real Madrid

– Ta det rolig

Det er ikke første gang at Benítez snakker om at Ødegaard er «ung», men at han er «for ung», har han ikke sagt før. Dermed er det kanskje på tide for det forventningsfulle folk i det ganske land å smøre seg med et ekstra lag tålmodighet.

Etter pressekonferansen fikk VG en prat med Benítez. På spørsmål om hvordan han syns Ødegaard har prestert i oppkjøringen, gjentar han at Ødegaard er «for ung».

– Han liker å trene, men han er for ung. Det er det eneste. Han er for ung. Vi må ta det rolig og gi ham støtte, svarer Benítez.

SETT DENNE?Mener Ødegaard kan bli «spist levende» av Santiago Bernabéu

Frisparkskyttere

– Han klarte seg fint i dag. I en slik treningskamp foran norske supportere gikk det fint. Man kan ikke forvente for mye, men han viste kvalitetene han har, sier Real Madrid-treneren til VG.

Akkurat som kvelden før kamp, var Benítez og Real Madrids pressesjef på en svært kort visitt innom pressekonferansen. Madrid-sjefen rakk å svare på de vanlige Ødegaard-spørsmålene fra norske journalister, men også en colombiansk journalist hadde tatt turen til Ullevaal. For det er nemlig ikke bare i Norge at man bryr seg om hvordan landsmenn gjør det i utenlandske storklubber.

På spørsmål fra journalisten om hvordan han vurderer James Rodríguez som frisparkskytter i forhold til Cristiano Ronaldo, svarte Benítez:

– Jeg har 15 dager igjen på å se dem skyte og trene. Det er mange kandidater: James, Ronaldo, Gareth Bale, Sergio Ramos...

Må balansere egoer

Benítez har fått mye oppmerksomhet for å ha brukt Gareth Bale i en rolle rett bak spissen så langt i oppkjøringen. Spanske journalister tror at dette ikke faller i smak hos Cristiano Ronaldo.

– Når Bale spiller bak spissen, får Ronaldo mindre plass på venstrekanten. Og Ronaldo trenger plass. Det er en vanskelig oppgave Benítez har i å balansere alle egoene i laget, men jeg tror ikke at å sette Bale i veien for Ronaldo er den riktige løsningen, sier AS-journalist Carlos Alberto Forjanes til VG.

VG spurte Benítez om nettopp dette.

– Hvordan skal du få det beste ut av Cristiano Ronaldo og Gareth Bale samtidig?

– Det har ikke så mye å si hvem som spiller hvor, for de beveger seg mye uansett. Nøkkelen er at de vet hvordan de skal bevege seg i forhold til hverandre, at de bytter posisjoner. Det er ikke et problem, svarer Benítez.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder