FORBANNET: Zlatan Ibrahimovic og Sverige-trener Lars Lagerbäck er kritisk til svensk presses dekning av EM-oppkjøringen. Foto: AFP

Zlatan og Lagerbäck sinte på pressen

Zlatan Ibrahimovic og landslagssjef Lars Lagerbäck gikk søndag hardt ut mot svensk presses dekning av landslagets EM-oppkjøring.

Artikkelen er over 12 år gammel

Fredag ble Zlatan-uttalelser på pressekonferansen utlagt som skjult kritikk av lagkaptein Fredrik Ljungberg, og lørdag meldte svenske medier om at Lagerbäck hadde samlet spillerne til krisemøte og gitt dem munnkurv.

SPESIAL:VG Nett følger fotball-EM

Det var ros av Rosenborg-back Fredrik Stoor og Birmingham-spiller Sebastian Larsson fra Zlatans munn som startet bråket.

Les også:Zlatan: - Stoor blir en EM-profil

- Jeg håper de får spille i EM, sa Inter-stjernen.

Det resulterte i skriverier om at han ville ha Ljungberg ut av laget, at han blandet seg i hvem som skal spille, og det ble rapportert at andre spillere var opprørt på grunn av Zlatans uttalelser.

- Legges ord i hans munn

- Jeg kjenner Zlatan betydelig bedre enn dere, og jeg oppfattet det som han bare «pushet» to unge spillere som han synes har gjort framskritt, og som han håper skal få spilletid. Slik jeg har fått det rapportert hjemmefra legges det ord i hans munn, og tolkninger det ikke er grunnlag for, sa Lagerbäck søndag.

- Er det noe som kan påvirke spillerne våre, så er det slike ting. Da mener jeg ikke Zlatan, for han er vant til å bli feilsitert. Men vi ønsker å markere hva vi synes om det, fortsatte han.

Zlatan var også til stede på pressekonferansen.

- Jeg har følt meg misforstått av svenske medier hele karrieren, og bare av svenske medier. Nå er jeg vant til det, og det er intet å gjøre med det, sa han.

Lagerbäck vil sette punktum

Det er ikke første gang forholdet mellom Sveriges tropp og mediene er kjølig i et stort mesterskap. Slik var det også i VM for to år siden, da det startet med enkelte avisers kampanje for å få Kim Källström inn i laget på bekostning av Anders Svensson.

Les også:Disse kan bli sommerens EM-kometer

- Flertallet av spillerne ble veldig negativt innstilt til mediene, det var vanskelig å få dem til å stille på pressekonferanser. Får du misnøye inn i gruppen, uansett hvor den kommer fra, så påvirker det, sa Lagerbäck nylig.

Med sitt utfall søndag søkte han å sette punktum for debatten om Zlatans uttalelser.

- Jeg kommer ikke til å kommentere dette ytterligere. Nå skal vi konsentrere oss om å spille fotball, sa han.

Mer om

 1. Fotball-EM
 2. Sveriges herrelandslag fotball

Flere artikler

 1. Skader gjør klart for Zlatan-favoritter

 2. RBK-Stoor starter mot Spania

 3. Lagerbäck: - Det er så jæ... latterlig

 4. Senket Sverige på overtid

 5. Svensk sjokk-comeback før EM

Fra andre aviser

 1. Zlatan og Lagerbäck sinte på pressen

  Aftenposten
 2. – Kan lure på om stemningen er for bra

  Aftenposten
 3. – Kan lure på om stemningen er for bra

  Fædrelandsvennen
 4. – Vil ikke hvile spillere

  Aftenposten
 5. – Vil ikke hvile spillere

  Bergens Tidende
 6. Zlatan starter

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder