PANG: Her har Bengt Sæternes (foroverbøyd til venstre) akkurat stupt inn 1-0 til Vålerenga mot HamKam. Dermed endte kraftspissen en lang måltørke i den blå drakta. Foto: Scanpix

Måltørken over for Sæternes

..men spissen nekter for at den har tynget ham

ULLEVAAL (VG Nett) (Vålerenga - HamKam 3-0) Bengt Sæternes scoret sitt første seriemål for Vålerenga da han stanget inn 1-0 etter ni minutter. 33-åringen nekter for at måltørken har tynget ham.

Lars Vestad
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


Les også:Endelig seier for Enga

Det var spilt ni minutter av kveldens kamp da Sæternes endelig kunne juble for scoring.

Spissen raget høyt inne i HamKam feltet og stanget innlegget fra kaptein Martin Andresen kontant i nettmaskene.

- Det har tatt lang tid

Etter målet jublet 33-åringen hemningsløst, men etter kampen ville han ikke innrømme at måltørket har preget ham mentalt.

- Det var deilig å endelig score, men jeg har ikke gått rundt og tenkt på at målene har uteblitt. Det har tatt veldig lang tid, men sånn er det bare. Noen ganger lar målene vente på seg, sier han etter kampen.

VG Nett Live:Fyldig referat fra kampen

Trengte ti kamper

- INGEN FORFØLGER: Det mener Martin Andresen, som i går kunne juble for tre poeng mot Stabæk. Foto: Scanpix

Faktisk tok det ti kamper før Sæternes fikk sin forløsende scoring. Spissen har spilt i samtlige av Vålerengas kamper denne sesongen; åtte fra start, to som innbytter. Og mannen som serverte ham 1-0-målet mot HamKam - kaptein Martin Andresen - var glad på spillerens vegne etter kampen.

- Det var spillemessig fremgang i dag, og jeg er veldig glad på Bengts vegne. Han fortjente å endelig få en scoring, forteller Andresen overfor VG Nett.

Kapteinen og manageren understreker at han aldri har tvilt på Sæternes' egenskaper som målskytter, og roser ham for innsatsen på treningene.

- Han er en veldig profesjonell spiller. Faktisk står han igjen etter hver trening og terper avslutninger. Han dundrer dem alltid inn på trening, men har ikke fått det ut i kamp før i dag, sier han.

Andresen, som selv kunne notere seg for to målgivende pasninger i dag, var svært nær scoring etter 78 minutter.

Andresen-kanon

Stillingen var 1-0 til Vålerenga da kapteinen fanget opp en retur på 25 meters hold. Der ifra smelte han ballen forbi Ivar Rønningen i HamKam-målet, men i likhet med kampen mot Lyn - hvor Andresen brente straffe - sto stolpen i veien.

Ett minutt senere dukket derimot innbytter Gunnar Heidar Thorvaldsson opp, og sørget for at hjemmefansen kunne senke skuldrene litt. Thorvaldsson fikk ballen fra Bojan Zajic like utenfor 16-meteren, og klinte den til høyre for en langstrakt Rønningen og i mål.

- Det var et kanontreff, og endelig vant vi på hjemmebane igjen. Ingen skal komme hit og stjele poengene fra oss, kommenterer målscoreren, som ble brukt i en offensiv midtbaneposisjon da han erstattet Harmeet Singh etter hvilen.

Svake offensivt

Ett minutt før slutt dukket innbytter Bojan Zajic opp, og knuste det lille som var igjen av håp for bunnlaget HamKam. Spilleren mottok ballen på 25 meters hold fra Andresen, vendte opp og la den enkelt over en feilplassert Ivar Rønningen.

Til tross for at målene endelig kom for Vålerenga - som hadde ni scoringer før kveldens kamp - var det ikke all verdens motstand de fikk fra bunnlaget fra Hamar.

Arne Erlandsens gutter skapte nesten ingen sjanser i denne kampen, men kjempet i stedet med nebb og klør for å holde tett bakover. Det lyktes de ikke med.

- Vi skaper altfor lite offensivt, og slipper inn unødvendige mål. Nå får vi løfte oss og slå Valdres i cupen. Det blir tøft nok bare det, sier trener Arne Erlandsen til VG Nett etter kampslutt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder