I SPANIA: Xabi Alonso (til venstre) og Alvaro Arbeloa kan bli klare for Real Madrid innen få dager. Her i duell med Marcelo Vieira, som spiller for nettopp Real. Foto: AFP

- Liverpool-duo forhandler med Real Madrid

(VG Nett) Liverpools Xabi Alonso og Alvaro Arbeloa er ifølge britiske og spanske medier i Madrid for å forhandle om en overgang til den spanske gigantklubben.

Anders Park Framstad
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Xabi Alonso ble ifølge Daily Mail mandag kveld fotografert på Barajas-flyplassen i Madrid. Dermed kan den tidligere Real Sociedad-spilleren være nær en drømmeovergang til spansk fotball.

Les også:Benitez ber Alonso bli i Liverpool

Den spanske avisen AS skriver at manager Rafael Benitez har gitt midtbanespilleren 48 timers frist for å komme til enighet med Real.

På «billigsalg»

Real Madrid har allerede brukt store summer på overgangsmarkedet i sommer. De har punget ut med over to milliarder kroner for Kaka, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Raul Albiol.

Likevel skal spanjolene være villige til å betale rundt 300 millioner for de to Liverpool-stjernene.

Den engelske klubben har tidligere krevd over 400 millioner for Xabi Alonso alene, mens Arbeloa ble verdsatt til rundt 80 millioner kroner.

Dette skal ha irritert Real-president Florentino Perez.

- Etter at vi kjøpte Kaka og Cristiano Ronaldo, ble enkelte folk forvirret, og trodde åpenbart at side vi ønsket oss flere spanske spillere, kunne de be om summer som ikke er realistiske, sier Perez, ifølge telegraph.co.uk.

Må slanke stallen

De to klubbene forhandler fremdeles om Xabi Alonso. Det skal være en avstand mellom forlangende og bud på rundt 25 millioner kroner, etter at Liverpool nylig senket sitt krav til rundt 260 millioner.

Real Madrid skal være nølende til å øke sitt bud, ettersom de allerede har for mange utespillere i stallen. Planen er å slanke bort minst fire av de 29 førstelagsspillerne i klubben.

Den spanske klubben frykter at Tottenham ikke vil følge opp interessen omkring spissen Klaas-Jaan Huntelaar, etter at de sikret seg Portsmouths Peter Crouch.

I tillegg sliter klubben med å selge Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooy, Royston Drenthe, Alvaro Negredo, Mahamadou Diarra eller Gabriel Heinze til den prisen de forlanger.

Arbeloas overgang skal være så godt som klar. Spilleren har selv bekreftet overfor den spanske avisen Marca at han har underskrevet en femårsavtale.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder