Berisha advarer konkurrentene: – Tror det skal bli vanskelig å slå oss

BERGEN (VG) (Brann – Sarpsborg 08 2-1) En meget frisk Veton Berisha (25) både scoret og serverte og sørget for at Brann-spillerne kan gå med hevet hode i 17. mai-toget.

  • Mathias Fløtaker

Rødtrøyene var best i stor sett alt som foregikk på gressmatta i Bergen og tok en meget fortjent trepoenger. Scoringer fra Veton Berisha og Petter Strand sikret Branns andre seier på rad, hvilket betyr at bergenserne for alvor har kontakt med topplagene.

– Helt nydelig. Nå har vi to seiere på rad, men den rekken må bli lengre om vi skal blande oss inn i toppen. Jeg tror det skal bli vanskelig å slå oss dersom vi presterer som vi har gjort de to siste kampene, fortalte målscorer Berisha til VG etter kampen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Med 16.484 feststemte bergensere og solskinn var det enormt trykk på tribunen. Målscoreren innrømmer at disse kampene er ekstra spesielle.

– Det er blant de kjekkeste kampene du spiller i år. Jeg tror ikke det blir så veldig mye bedre enn det, sa den smørblide 25-åringen.

– Vi taper kampen før pause

Sarpsborg 08s Steffen Lie Skålevik forlot Brann i vinter og fikk en fin mottakelse fra publikummet i Bergen. Av Vito Wormgoor og Bismar Acosta var det derimot lite gjensynsglede å spore.

– Dette var kjipt. Selvfølgelig er det hyggelig å møte alle folkene og spille på stadion, men Brann er gode og gjør det vanskelig for oss. Vi taper kampen før pause - da ser vi ikke ut som et fotballag.

Joachim Thomassen samlet dere etter 0–2-scoringen og delte ut en skjennepreken. Hva ble sagt der?

– Nei, det handlet om at det ikke skulle være noen hengehoder. Folk måtte frem med kassen, få tak i ballen og ta tak i kampen. Det synes jeg delvis fungerte, med tanke på hvordan vi spiller etter pause, forteller Skålevik som var den eneste av Sarpsborg 08-spillerne som ble igjen i Bergen etter kampslutt.

Spennende på overtid

Brann gikk til pause etter scoringer av Petter Strand og Veton Berisha, men Sheldon Bateau reduserte etter en snau time. Rødtrøyene fortsatte å skape store sjanser, men sviktet i avslutningsøyeblikket og tre minutter på overtid fikk Sarpsborg 08 to eventyrlige sjanser til å stjele med seg ett poeng.

Brann slapp med skrekken, men Lars Arne Nilsen forteller at det var nervøst på benken i overtiden.

– Nei, da har du det ikke spesielt bra altså. Vi klarer ikke punktere kampen - som vi burde ha gjort - og da blir det gjerne sånn. Det kommer et trykk når de flytter opp folk på 2–1, og da blir det gjerne noen situasjoner. Heldigvis klarer vi å ri det av, forteller Brann-treneren og fortsetter.

– Jeg synes vi spiller en veldig, veldig god kamp. I dag er det ikke marginene som gjør at vi vinner - det er en veldig god kamp. Nå blir det litt lettere å gå i 17. mai-tog.

De tre poengene betyr at Brann feirer 17. mai på 7. plass. Sarpsborg 08 må på sin side ta turen over fjellet med null poeng og blir værende på 11. plass.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder