Marerittkveld for Sarpsborg i Skien: – Det er bare å beklage

SKIEN (VG) (Odd - Sarpsborg 3–0) 18 år gamle Filip Møller Delaveris scoret sine to første eliteseriemål da et redusert Odd knuste Sarpsborg i Skien.

For Sarpsborg ble situasjonen ytterligere forverret etter at Strømsgodset vant sin kamp, mens Ranheim tok ett poeng. Østfoldingene er nå tabelljumbo i Eliteserien etter en mareritt-søndag.

– Vi får beklage til alle supporterne som møtte opp her i dag. Tabellen lyver ikke, vi må bare glemme dette nå, det er vi helt avhengig av i den situasjonen vi er i, sa en tydelig skuffet Joachim Thomassen til VG etter kampslutt.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

For Odd er det langt mer gledelig. Med seieren holder telemarkingene holder Rosenborg på avstand i bronsekampen, og klatrer opp i ryggen på Bodø/Glimt på sølvplass.

les også

Frisparkperle sendte Strømsgodset opp fra bunnplassen

– Vi er med i medaljekampen. Vi må begynne å vinne mer borte. Vi var direkte svake mot Viking sist. Glimt har mistet Layouni, akkurat som vi har mistet Sander Svendsen og Moussa Njie, så får vi se om de greier å stå like sterkt utover høsten, som forhåpentligvis vi vil gjøre, svarer Dag-Eilev Fagermo til VG om medaljekampen.

18-åring stjal showet

Dagens mann på Skagerak Arena var Filip Møller Delaveris.

Først løp 18-åringen inn et innlegg fra Espen Ruud. På mål nummer to fikk han en enkel jobb. Bjørn Inge Utvik reddet en lekker Torgeir Børven-chipp på streken, men Delaveris var våken, og nikket inn ballen som ble liggende fri.

Etter hvilen stanget Børven selv inn 3–0, hans 15. mål denne sesongen.

les også

Ny stor VIF-nedtur: Nå legger Deila press på seg selv

– Det er en jevn kamp frem til de scorer. Etter det er det bare Odd, oppsummerte Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Odd manglet nøkkelspillere som Fredrik Oldrup Jensen og Elba Rashani med skade og karantene, samt at kaptein Steffen Hagen satt på benken. Det gjorde at spillere som Tobias Lauritsen og Markus Kaasa fikk sjansen.

– Filip (Delaveris), Tobias (Lauritsen) og Markus (Kaasa) gir oss energi. Jeg er fornøyd med hele laget, men vi hadde ikke klart dette i dag uten dem, roser Fagermo

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder