Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Norges landslagssjef: - Sverige er en litt mindre bra kopi av oss

ULLEVAAL STADION (VG) Norges landslagssjef Lars Lagerbäck (70) måtte flire da han fikk spørsmål om det er Norge eller Sverige som er «lillebror» når de to nasjonene møtes i EM-kvalifiseringen tirsdag kveld.

På pressekonferansen før møtet mellom Norge og Sverige var Lars Lagerbäck i godt humør. Spesielt etter et spørsmål fra den svenske avisen Aftonbladet måtte han trekke på smilebåndet.

Siste: Få siste nytt om landslaget her

Journalisten ville ha Lagerbäcks analyse av hvem som er favoritter - eller «storebror og lillebror» i oppgjøret. Til slutt avslørte han hva han hadde sagt til de norske landslagsspillerne:

– Sverige er en litt mindre bra kopi av oss.

Deretter flirte han godt og la til:

– Der fikk du tittelen din!

les også

Aftonbladet-profil: – Sverige har for liten respekt for Norge

Lagerbäck møtte på pressekonferansen sammen med Markus Henriksen og Håvard Nordtveit. De tre fikk flere spørsmål om den svenske troppen og særlig Emil Forsberg, som dro hjem fra samling.

Den offisielle uttalelsen var at han hadde en skade i låret, men flere medier har spekulert i at Forsberg dro i sinne etter å ikke ha spilt hele kampen mot Sverige.

– Jeg har ikke pratet med «Janne» om det, men Victor (Lindelöf) sier han er hjemme på grunn av personlige grunner. Jeg tror ikke det preger dem så mye. «Janne» forteller at Forsberg dro på grunn av skader. Det er aldri bra med skader, men jeg tror ikke de er urolige, sier landslagssjefen.

På spørsmål fra VG om spillerne følger med på «kaoset» i den svenske troppen, forteller Nordtveit at de registrerer at det er uro, men ikke tenker noe særlig på det.

King og Ødegaard trente ikke

Under mandagens trening var hverken Joshua King eller Martin Ødegaard med på økten. Lagerbäck forklarer det med slitne bein.

– Det er kun to dager siden kampen, og vi har hatt en flyreise hjem. Det er flere som er litt slitne etter 90 minutter med mye jobbing, forteller han.

les også

Lagerbäck har sin rolle, mediene har sin – det er uproblematisk

Lagerbäck fikk også spørsmål om de hadde pekt ut noen svakheter på det svenske laget, men holder kortene tett til brystet.

– Alle har noen. De er godt organiserte og har et høyt lavnivå. Vi vet hva vi tror kan være noen svakheter, men det vil vi helst vise i kampen og ikke si nå, smiler 70-åringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder