Ødegaard briljerte med perlemål og målgivende

(Real Sociedad – Eibar 4–1) Martin Ødegaard (20) spilte strålende og fikk med seg både en assist og en perle i krysset i 4–1-seieren over Eibar. Nye tall viser at han er blant ligaens mest kreative spillere.

Både 4–1-scoringen og assisten til Real Sociedads første mål ble utført på David Beckham-vis av den norske 20-åringens venstrefot.

Først et innoverskrudd frispark på hodet til Robin Le Normand, senere en «banan» i lengste kryss. Begge deler både vakkert og ikke minst effektivt. Martin Ødegaard har dermed tre ligamål på 13 kamper denne sesongen.

– En meget bra kamp, ikke bare sett i lys av scoringen og assisten. Han er med fra start til slutt, og det var nok viktig å få en bekreftelse på at skadefraværet ikke har satt ham tilbake. Det har kanskje frigitt energi og overskudd, sier Viasports Petter Veland til VG.

les også

Alisson utvist da Liverpool økte forspranget

Strålende nesten-assist

Le Normands heading sendte Real Sociedad i ledelsen omtrent midtveis i første omgang, og etter Pape Diops utligning sørget Mikel Oyarzabal, Willian José og Ødegaard for en svært komfortabel hjemmeseier på Reale Arena.

Martin Ødegaard kan nå slå i bordet med følgende Opta-fakta som viser at kun to spillere i La Liga skaper flere sjanser enn ham: Santi Cazorla og José Campaña.

Ødegaard var rett og slett lysende i pøsregnet i San Sebastián, og det var ikke bare på grunn av målpoengene. Kanskje var han på sitt aller best da han like før pause dro seg innover i banen, brukte kroppen til å holde motspillerne på avstand og chippet fri lagkamerat Willian José.

Hvor god er han?

Dessverre for Real Sociedad var Josés volleyavslutning ikke av samme kvalitet. Hvis Ødegaard-målet og assisten var på Beckham-vis, lignet nesten-assisten mer på det en liten argentiner i Barcelona har for vane å gjøre.

– Det ville blitt en av årets assister, melte Stives engelsktalende kommentator.

SERVITØR: Martin Ødegaard (t.v.) har akkurat fôret Robin Le Normand med en målgivende pasning. Foto: Javier Etxezarreta / EFE

Petter Veland rangerer prestasjonen som en av nordmannens tre-fire beste denne sesongen.

– Det har vært litt opp og ned, men det har definitivt vært mer opp enn ned. Og toppene har vært høyere enn dalene, vurderer han.

les også

Tre strake seiere for José Mourinho og Tottenham

– Hvor plasserer du ham sammenlignet med de beste i ligaen denne sesongen?

– Det er en vanskelig øvelse. Han har definitivt vært en viktig bidragsyter for Real Sociedad, og sammen med (Mikel) Merino, (Mikel) Oyarzabal og Portu er han én at to-tre-fire som tar i et tak, står for avgjørende pasninger og som laget lider av hvis de ikke spiller.

– Også andre klubber har to-tre-fire spillere i de kategorien. Det er uhyre vanskelig å si om Ødegaard er topp «x», «y» eller «z», men han er definitivt blant dem som har gjort seg mest bemerket og han er blant nykommerne som har gjort det best.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder