FERDIG: Marco Silva på Anfield onsdag kveld, det ble hans siste kamp som Everton-sjef. Foto: David Klein / X06540

Marco Silva sparket som Everton-manager: – Det var ingen vei tilbake

Stortapet mot Liverpool onsdag ble Marco Silvas (42) siste som Everton-manager, klubblegenden Duncan Ferguson (47) tar over manageransvaret på midlertidig basis.

Klubben ligger på nedrykksplass i Premier League med 14 poeng, og har hatt en skuffende sesong.

– Jeg er ingen tilhenger av å sparke managere, men med resultatene som har vært var det ingen vei tilbake, sier tidligere Everton-keeper Thomas Myhre til VG.

Silvas jobb har hengt i en tynn tråd over lang tid. Torsdag kveld meldte flere medier at han hadde fått sparken, og kort tid etter kom bekreftelsen fra Everton.

Der skriver de også at den gamle storspissen Duncan Ferguson, som nå jobber i klubben, vil lede laget i helgens kamp mot Chelsea, og at de ønsker å ansette en ny manager så fort som mulig.

– Da blir det en peptalk hvor de garantert får beskjed om å gi jernet, ler Myhre, som var lagkamerat og delte rom med spissen med kallenavnet «Big Dunc».

Ydmykelsen på Anfield ble Silvas siste kamp:

Silva har ledet Everton siden sommeren 2018, og ledet laget til 8. plass forrige sesong, mye takket være en god sluttspurt på sesongen.

Han blir den femte manageren til å få sparken denne sesongen. Tottenham kvittet seg med Mauricio Pochettino i november, Unai Emery mistet jobben hos nabo Arsenal like etter, mens Watford allerede har sparket både Javi Gracia og Quique Sanchez-Flores.

les også

Mané herjet mot Everton – Liverpool ubeseiret i 32 strake kamper

Silva var den fjerde permanente manageren til Everton siden David Moyes ga seg i 2013. Roberto Martínez og Ronald Koeman led samme skjebne som Silva gjør nå, mens Silvas forgjenger, Sam Allardyce, ikke fikk forlenget kontrakten etter å ha kommet inn og reddet plassen i 2017/18-sesongen.

Lanserer Arteta

I engelske medier kobles nevnte Moyes til en retur til Goodison Park. Han ledet klubben med stor suksess mellom 2002 og 2013, men har hatt tyngre perioder i Manchester United, Real Sociedad og Sunderland siden.

Myhre håper ikke Moyes blir ansatt som en permanent løsning.

– Han hadde stor suksess, men det er en annen tid nå. Det er større forventninger og det brukes mer penger, forklarer den gamle landslagskeeperen.

Han håper heller klubben går for en ung manager som ønsker å spille offensiv fotball, og lanserer den tidligere Everton-spilleren Mikel Arteta, som nå er assisterende manager i Manchester City som en kandidat.

– Jeg håper vi kan få inn en som kjenner klubben litt, og han er et veldig spennende emne. Det er ikke foruten grunn at han har gått i skole hos Pep Guardiola, avslutter Myhre.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder