FORBANNET: Wayne Rooney, her i diskusjon med dommer Craig Pawson i FA-cupkampen for Derby mot Manchester United 5. mars, går hardt ut i The Times. Foto: Darren Staples / Sportimage/PA Images

Rooney hardt ut mot helseminister: - Uakseptabelt

Wayne Rooney (34) fyrer løs mot helseministeren og Premier League-ledelsen i debatten om fotballspilleres eventuelle lønnskutt.

 • Per Opsahl

«Han skulle gi nasjonen de siste oppdateringene om den største krisen vi har møtt i vår levetid. Hvorfor var fotball-lønninger i det hele tatt i tankene hans? Var han desperat etter å ta oppmerksomheten bort fra myndighetenes håndtering av denne pandemien?» skriver Rooney i sin spalte i The Times.

Les også: Liverpool-helter hardt ut mot egen klubb etter permitteringer

Den britiske helse- og omsorgsministeren Matt Hancock (41) gikk nylig ut og sa at Premier League-spillere burde godta lønnsskutt og ta sin del av coronakrisen som herjer i hele verden.

FÅR KRITIKK: Helseminister Matt Hancock avbildet på en pressekonferanse i Downing Street fredag. Foto: Reuters

– I lys av det mange mennesker ofrer, så burde Premier League-spillere i første omgang bidra, sa Hancock på en høring tidligere i uken.

PFA, spillerorganisasjonen i England, er i forhandlinger med sine medlemmer om ta et solid lønnskutt for å dempe de økonomiske problemene mange fotballklubber nå sliter med. Samfunnsøkonomien for øvrig er også rystet, som i resten av verden, på grunn av coronaepidemien.

Men mange har reagert på at Hancock og Premier League-ledelsen angivelig har gjort fotballspillere til et symbol på personer som vegrer seg for å bidra.

Rooney har spilt i Premier League for Everton og Manchester United, og er mannen med flest mål på det engelske landslaget gjennom tidene. Den 34 år gamle spissen mener også at Premier League-ledelsen har drevet med skittent spill for å presse spillerne til å ta lønnskutt.

«Dersom myndighetene kontaktet meg direkte for å hjelpe til med å støtte sykepleiere finansielt, eller kjøpe respiratorer ville jeg vært stolt over å kunne bidra – så lenge jeg visste hva pengene gikk til» skriver Rooney, som nå spiller for Championship-klubben Derby.

Han understreker at han er i en posisjon der han har mulighet til å bidra økonomisk etter en lang karriere på toppnivå med lukrative kontrakter. Men Rooney mener at ikke alle fotballspillere er i samme posisjon, og han mener det bli fullstendig feil å henge ut en hel yrkesgruppe.

– Hvorfor er fotballspillere plutselig syndebukker? Presset som blir lagt på mange spillere, særlig de unge, er uakseptabelt. Det er de jeg snakker for, skriver Rooney.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Championship
 3. Wayne Rooney
 4. Coronaviruset internasjonalt

Flere artikler

 1. Wayne Rooney mener fotballspillere ble brukt som forsøkskaniner

 2. Solskjær slår tilbake mot fotballkritikk: – Urettferdig

 3. Frykter flere klubber vil gå konkurs

 4. Minister ber Premier League-spillerne ta lønnskutt: – En PR-katastrofe

 5. Liverpool-helter ut mot egen klubb: – All respekt går tapt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder