Solskjær med Rooney-spøk: – Leste ikke manus

DERBY (VG) (Derby – Manchester United 0–3) Manchester United har funnet formen. Ole Gunnar Solskjær (47) har kanskje funnet måltyven han har lett etter.

  • Arilas Berg Ould-Saada

To mål av den innlånte spissen Odion Ighalo bidro til en komfortabel seier mot middelhavsfarerne fra Championship.

– Jeg må bare fortsette. Jeg bryr meg ikke om hva noen sier, sier tomålsscoreren.

– Han gjør det vi ba om da vi signerte ham, sier Solskjær og advarer:

– Det er mer i vente. Han kommer til å bli skarpere. Jeg er ikke i tvil om at han kommer til å bli bedre og bedre.

Det var Uniteds niende strake kamp uten tap – den lengste ubeseirede rekken til Manchester United siden de 11 kampene på rad uten tap etter at Solskjær tok over som midlertidig manager like før jul i 2018.

les også

Berges lagkamerat kan bli Solskjærs nye stjerne: – Blir helt målløs

3–0-ledelsen var så komfortabel at Solskjær unnet Wayne Rooney en scoring mot gamleklubben på overtid, men United-ikonets frispark ble stoppet på imponerende vis av Sergio Romero.

– De er sultne etter å holde nullen. Det var en fantastisk redning, men han leste ikke manus. Jeg skulle nesten ønske at han hadde scoret på den, sier Solskjær med et smil.

Seieren sender Solskjærs menn til kvartfinale i FA-cupen, der de skal møte Norwich på bortebane om to og en halv uke.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen og at vi går videre. Du vet aldri med sånne kamper, sier Solskjær.

GAMLE LAGKAMERATER: Ole Gunnar Solskjær gir Wayne Rooney en klem ved kampslutt. Foto: Martin Rickett / PA Wire

Alt handlet om Wayne Rooney før oppgjøret på Pride Park. United-historiens mestscorende spiller varslet på forhånd at han kom til å feire dersom han scoret mot gamleklubben, men det fikk han aldri muligheten til.

Det var riktignok ikke langt unna. På stillingen 0–0 sendte 34-åringen et gisp ut over stadion da han klinket til med et velplassert frispark, men Manchester United-keeper Romero leverte en strålende redning. Han gjentok bragden i sluttminuttene.

Utenom dette handlet det meste om «de røde djevlene», som kjempet Derby i senk uten store anstrengelser.

DANSET FOR DOBBEL: Odion Ighalo feirer sin andre scoring mot Derby sammen med Andreas Pereira. Foto: CARL RECINE / Reuters

Det første målet kom fra uventet hold: Venstreback Luke Shaw slumpet til på volley, ballen spratt i bakken, sneiet kanskje innom ryggen til Jesse Lingard på veien, og gikk i en perfekt bue over Derbys keeper før den avsluttet sin ferd i nettmaskene.

– Jeg tar det målet. Nei, han (Lingard) kan ikke kreve det. Uansett hva som skjer, så krever jeg å få det målet, sier Shaw.

Det var hans andre mål for Manchester United etter nesten seks år i klubben.

Ighalo, hentet på lån som nødløsning fra Shanghai Shenua i januar, har allerede rukket å score flere. Etter kveldens to fulltreffere er han oppe i tre scoringer til tross for at han kun har startet to kamper for klubben.

les også

Ighalos tragedie: – Når jeg er alene, gråter også jeg

Det første målet kom fem minutter før pause etter en pasning fra Shaw. Ighalo tråklet seg inn i feltet, fikk sin første avslutning blokkert, men pirket ballen ned i hjørnet på andre forsøk.

Det andre kom 20 minutter før slutt: Ighalo fikk ballen av Juan Mata, den første avslutningen hans ble reddet, men den andre banket han opp i nettaket.

Mange reagerte med hevet øyenbryn da Solskjær signerte en 30 år gammel spiss fra kinesisk fotball på tampen av overgangsvinduet. Han var ute av form og hadde ikke spilt i Premier League på tre år.

Men målsniken fra Nigeria er i ferd med å skrive en suksesshistorie hos favorittklubben. De neste ukene og månedene spiller han for Champions League-plass og trofeer i Europa League og FA-cupen … for ikke å snakke om en forlenget kontrakt med Manchester United.

Mer om

  1. Ole Gunnar Solskjær
  2. FA-cupen
  3. Manchester United
  4. Derby County FC

Flere artikler

  1. Agenten til VG: Ighalo nær Manchester United-forlengelse

  2. Solskjær strålte etter festfotball: – Gir selvtillit

  3. Solskjærs storkjøp herjet vilt i ny United-seier

  4. Wayne Rooney (34) løfter Derby

  5. Rooney hardt ut mot helseminister: - Uakseptabelt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder