NYTT HJEM: Tottenham-spillere som kan få oppleve et nytt White Hart Lane om noen år. Foto: PA Photos
NYTT HJEM: Tottenham-spillere som kan få oppleve et nytt White Hart Lane om noen år. Foto: PA Photos

Tottenham kan få stadion som tar 56.000 tilskuere

FOTBALL

(VG Nett) Borgermesteren i London har gitt grønt lys til at Tottenham kan bygge ny stadion på tomten til White Hart Lane.

Publisert: Oppdatert: 25.11.10 20:59

Spurs-fansen har noen gode dager denne uken. Først ble erkerival Arsenal slått etter en dramatisk snuoperasjon og deretter ble Werder Bremen sendt hjem som slakt i Champions League.

VGTV: Se de tre Spurs-målene mot Werder her!

Torsdag formiddag kom gladnyhet nummer tre da byggeplanene for nye White Hart Lane ble godkjent av de lokale myndighetene i London.

Det eneste som nå kan stanse planene for en arena med publikumskapasitet på 56.000 er om regjeringen setter foten ned, noe som er lite trolig, skriver avisen The Guardian.

Om alt løser seg, vil Tottenham kunne få et markant løft i både tilskuertall og omsetning. White Hart Lane tar i dag cirka 36.000 tilskuere. Det eneste som vil bidra til at noen Tottenham-supportere vil rynke på nesen, er om det ærverdige White Hart Lane-navnet forsvinner til fordel for et lukrativt sponsor-navn.

Borgermester Boris Johnson hadde sjansen til å vende tommelen ned, men valgte å følge byrådet som forrige måned ga grønt lys for byggingen av ny stadion på den eksisterende tomten - et prosjekt kostnadsberegnet til drøyt fire milliarder kroner.

Tottenhams er også blant interessentene til å overta Olympiastadion i London etter at lekene er avviklet i 2012, men her synes West Ham å være favoritt til å bli ny huseier.

Her kan du lese mer om