STARTET FESTEN: Målscorer Daniel Chukwu Chima jubler for sin scoring mot Hønefoss i kveld. Foto: NTB Scanpix

Solskjær: - Blir skuffet om noen drar hjem før ett

Wolff Eikrem: - Når vi vinner gull, må vi feste som det er gull vi har vunnet

MOLDE (VG Nett) (Molde-Hønefoss 1-0) Ole Gunnar Solskjær (39) og Molde er seriemestere etter 1-0 over Hønefoss i kveld. Nå skal det feires hele natta.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL


- Jeg blir skuffet viss noen går hjem før klokka er 01 i natt. Vinner en serien så skal en feire, sier Solskjær etter at gullet var sikret.

For regnet i rosenes by setter nok neppe stopper for gullfesten.

- Det skulle vært mai og flott vær, som i England. Jeg er våt, men ikke bare på grunn av regnet. Daniel Berg Hestad sprutet champagne på meg. Jeg tror nok dette var hans siste kamp for Molde, sier han og ler.

For Solskjær er ikke spesielt glad i champagne.

- I kveld skal jeg drikke rødvin. Jeg blir så dårlig av champagne, sier gulltreneren til VG Nett.

Ole Gunnar Solskjær blir nok ikke alene på festen.

- Vi har spilt to kamper i uka hele året, så nå fortjener vi å feste. Vi skal blacke helt out. Jeg skal drikke litt sjampis og mye annet. Vi kommer til å kaste i oss det aller meste, sier Jo Inge Berget til VG Nett.

- Når vi vinner gull, må vi feste som det er gull vi har vunnet. Det kan bli stygt, sier Magnus Wolff Eikrem til TV 2.

Avreise 07.10

Eikrem skal for øvrig, sammen med Vegard Forren og Espen Bugge Pettersen, på landslagssamling mandag. Flyet går 07.10 fra Molde.

- Jeg tror det er størst sjanse for at Forren ikke rekker flyet, om jeg skal velge én, smiler Pettersen.

- Vi må feire når vi får muligheten. Hva som skjer er helt i det blå. Jeg vet bare at vi skal møte opp på Seilet. Det blir ikke bare brus i kveld, for å si det slik. Vi vinner jo ikke serien hver dag. Nå skal vi kose oss mens vi kan. Så får vi slappe av på vei til Budapest i morgen, sier keeperen til VG Nett.

- Tar du med deg medaljen på landslagssamling?

- Hehe, jeg tror ikke det. Men det hadde vært artig å vist den fram til trønderne Ola By og Geir Håvard, fysioen.

- I kveld blir det full pupp. Jeg har ikke peiling på hva vi skal gjøre. Jeg vet bare at vi skal møte opp på Seilet klokka 22.00, sier Kristoffer Paulsen Vatshaug.

Vil til Champions League

I år var Molde svært nær en plass i Champions League, men måtte ta til takke med Europa Leauge.

- Denne sesongen har vært et stort pluss. Vi har forsvart seriegullet og er fortsatt med i gruppespillet i Euorpa League, sier Solskjær.

Men innrømmer at de vil ta et nytt steg neste sesong:

- Planen og håpet er å spille i Champions League neste år.

- Vi har vært det beste laget i Norge i år. Å forsvare et gull er mye større enn å ta det første gangen, legger han til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

POKALEN: Her hever Magne Hoseth pokalen for Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB Scanpix

Chima matchvinner

Molde hevet seg kraftig i annen omgang og Daniel Chukwu Chima ble matchvinner da han stanget inn 1-0 etter en times spill på Aker Stadion.

Strømsgodset tok ledelsen borte mot Sandnes Ulf, men hjemmelaget snudde kampen til 2-1-seier. Dermed er Ole Gunnars Solskjærs Molde seriemestere for annet år på rad. Godset er fire poeng bak Molde før den siste serierunden.

- Det var en større prestasjon av oss å vinne i år enn det var i fjor. Jeg har virkelig ikke peiling på hvordan vi skal feire dette, sier kaptein Daniel Berg Hestad til VG Nett.

- Det er en fantastisk følelse. Det går ikke an å sette ord på det. Vi har mange gode, unge spillere, og kommer til å være i toppen i mange år fremover. Det har ikke gått helt opp for meg, sier Magnus Wolff Eikrem til TV 2.

Send din hilsen til seriemesteren her!

I fjor vant Molde med 58 poeng på 30 kamper. Nå står de med 59 poeng etter 29 kamper. Manager Ole Gunnar Solskjær har dermed to seriegull etter to år som trener på det øverste nivået i Norge.

- Det er sterkt. Det er bare fire lag tidligere som har klart det - hvor to av dem bare har klart mer enn to år på rad. Det er sterkt. Det er solid, sier VG Netts fotballekspert Bengt Eriksen.

- Et lokmotiv

Han mener Molde snart kan kalle seg et lokmotiv i norsk fotball.

- Det er litt tidlig å si lokomotiv. Da må de holde på litt til. Før dette hadde de tatt flest sølv sammen med LSK. Vi kalte Viking et lokomotiv på 70-tallet og vi kalte RBK et lokomotiv, naturligvis. Molde har begynt å rigges som et lokomotiv. Molde vinner to år på rad. De gjør det ikke på slump, sier fotballeksperten.

Etter kampen var det elleville jublescener i Molde. Fotballpresident Yngve Hallén delte ut medaljene og spillerne ble hyllet foran eget publikum.

Ole Gunnar Solskjærs heltestatus i Molde er det ikke enkelt å beskrive akkurat nå.

- Jeg tror ikke statusen hans jekkes ned. Han har høy status og den er jo styrket. Han kom tilbake uten annet enn reservelagstrenererfaring og har to av to mulige. Det er sterkt. Det høres nesten korny ut, men det høres ut som om mannen rett og slett er flink, sier Bengt Eriksen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder