STORE TALENTER: Franck Boli, Erdin Demir og Kevin Beugre står foran sine debuter i eliteserien. Du kan like godt merke deg navnene med en gang. Foto: stabak.no, brann.no og honefossbk.no

STORE TALENTER: Franck Boli, Erdin Demir og Kevin Beugre står foran sine debuter i eliteserien. Du kan like godt merke deg navnene med en gang. Foto: stabak.no, brann.no og honefossbk.no

Ekspertene tror disse ferskingene vil herje i eliteserien

(VG Nett) Har du ikke hørt om Franck Boli, Erdin Demir eller Kevin Beugre? Skal vi tro norske fotballeksperter har du det etter årets sesong.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

I løpet av 2011 ble spillere som Kim Ojo, Even Hovland, Michael Barrantes og Thomas Drage lagt god merke til. Det blir garantert nye navn som kommer til å vise seg fram i år - enten det er snakk om unggutter, spillere med fortid i lavere divisjoner eller folk som er hentet inn fra utlandet.

Det er under to uker til seriestart, og VG Nett har snakket med fire av de som har sett flest eliteserielag i aksjon under sesongoppkjøringen.

TROR PÅ UNG STABÆK-SPISS: Daniel Nannskog mener Franck Boli kommer til å få vist seg fram i eliteserien allerede i år. Foto: Tore Kristiansen, VG

MAX-kommentator Jan-Erik Aalbu, MAX-ekspert Steinar Nilsen, VG-journalist Knut Espen Svegaarden og TV 2-ekspert Daniel Nannskog trekker frem spillere de mener har kapasitet til å sette sitt preg på eliteserien i 2012.

Erdin Demir, venstreback i Brann (21 år gammel):
Svensken kom til Brann fra Trelleborg i desember etter at klubben rykket ned fra Allsvenskan. Debuterte på det svenske U21-landslaget i fjor, og har vært på A-landslagssamling etter overgangen til Brann.

Aalbu: - Hvis ikke han blir elsket i Bergen skjønner jeg ingenting. Han er en fantastisk venstreback.

Nilsen: - Han er en veldig spennende offensiv, moderne back. Han har stor løpskapasitet og kan bidra med noe ekstra. En potensiell publikumsyndling.

Nannskog: - Jeg så ham i aksjon på La Manga mot Lillestrøm, og han imponerte veldig. I tillegg har jeg fått mange rapporter fra Sverige om at han kan bli en skikkelig hit.

Franck Boli, spiss i Stabæk (18 år):
Kommer fra Elfenbenskysten og har trent lenge med Stabæk før han skrev kontrakt i januar. Rr beryktet for hurtigheten og gode avslutninger.

MEGET LOVENDE: Franck Boli kan vente seg mye spilletid på et Stabæk-lag som har mistet mange spillere på grunn av dårlig økonomi. Her leker han seg på trening. Foto: Scanpix

Nannskog: - Jeg har selv trent ham og Boli har mange fine egenskaper. Han har et voldsomt rykk, er kjapp på de første meterne, har en fin balanse og er en måltyv.

Aalbu: - Han har jeg sett flere ganger, og vi snakker om det som kan være et større talent enn Antony Ujah.

Nilsen: - Jeg så ham på La Manga. Han er hurtig og har spennende bevegelser og forflyttningsevne både med og uten ball. Boli er typen som tør å gjøre de små tekniske detaljene og han har definitivt det lille ekstra.

Kevin Bosse Elie Beugre, spiss i Hønefoss (19 år):
Kom først til Hønefoss på lån i 2010, og hadde en god sesong i fjor. Signerte permanent kontrakt med Hønefoss i juni, og har flere kamper på Elfenbenskystens U23-landslag.

Svegaarden: - Ung, lovende spiss om er god til å lage mål. Kom veldig på slutten av sesongen i fjor og har mange egenskaper som jeg tror kan gjøre at han markerer seg.

Nannskog: - Han ble jeg oppmerksom på da Hønefoss slo ut Stabæk av cupen i fjor. Jeg liker farten og løpene hans.

Steinthor Thorsteinsson, spiss i Sandnes Ulf (26 år):
Har en fortid i islandske Stjarnan og svenske Örgryte. Kom til Sandnes Ulf for et år siden og har landskamper for Island.

Svegaarden: - Han er kantspiller eller hengende spiss. Veldig fotrapp, og har skaffet mange straffespark. Meget spennende spiller som kan bidra til at laget blir et morsomt skue.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LANDSLAGSSPILLER: Steinthor Thorsteinsson tar innkast for Island mot Japan under en treningskamp i februar. Nå skal han spille eliteseriefotball for Sandnes Ulf. Foto: AFP


Emil Jonassen, venstreback i Odd Grenland (19 år):
Debuterte for Odd Grenland i 2010, og var på banen i ni seriekamper i fjor.

Aalbu: - Her snakker vi om en mulig landslagsback med gode ferdigheter. Han er en typisk internasjonal backtype med stort potensial.

Anel Raskaj, midtbanespiller i Sandnes Ulf (22 år):
Kom til den nyopprykkede klubben i januar. Har en fortid i Halmstad, og har vært meget aktuell for det svenske U21-landslaget selv om han ikke har det svenske statsborgerskapet i orden. Er opprinnelig fra Kosovo.

Aalbu: - Dette er en teknisk spill som er god på små flater og som har et godt overblikk. Han er en kreativ spiller som passer godt sammen med Aksel Berget Skjølsvik sentralt på midtbanen.

Abdou Karim Camara, midtbanespiller i Molde (19 år):
Kommer fra Senegal og Diambar-akademiet som ble etablert av Patrick Vieira i 2003 og har fostret opp mange gode spillere.

Svegaarden: - Han kommer nok ikke til å få spille så mye fra start, men han er ung og en meget spennende sentral midtbanespiller. Han har absolutt noe ekstra. Det kan ta et halvår eller et år, men kommer til å bli god.

Ole Kristian Selnæs, midtbanespiller i Rosenborg (17 år):Fast inventar på aldersbestemte landslag, ogSvegaarden: - Det er kanskje litt for tidlig siden han bare er 17 år. Men han er noe av det roligste jeg har sett med ballen. Han har en veldig ro i alle situasjoner og god pasningsfot. Kanskje litt temposvak, og det er mulig han trenger tid og kanskje et utlån til en annen klubb.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DEBUTERTE I FJOR: Herman Stengel spilte på Stabæks A-lag forrige sesong. Nå kan han få enda flere sjanser til å markere seg. Foto: Krister Sørbø, VG

Herman Stengel, midtbanespiller i Stabæk (16 år):
Var i Stabæks A-lagstropp i fjor og fikk fem seriekamper.

Svegaarden: - Jeg håper han får en del sjanser. Stabæk har jobbet mye med ham. Han har oversikten, blikket og det gode fotballhodet som trengs.

Zymer Bytyqi, spiss i Sandnes Ulf (15 år):
Fikk ikke debutere i 1. divisjon i fjor på grunn av sin lave alder. Er en del av A-lagstroppen i år. Spilte flere kamper i 3. divisjon i 2011 og debuterte på Norges G15-landslag. Interessen er stor fra flere internasjonale klubber - blant annet i England.

Aalbu:- Han er virkelig en spennende spiller. Til å være 15 år så har han utrolig imponerende ferdigheter. Jeg fikk virkelig øynene opp for ham på La Manga.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder