FÅR SJANSEN: Martin Andresen gir Harmeet Singh sjansen fra start mot Strømsgodset. Foto: Frode Hansen, VG

Singh inn mot Godset i dag

... og Abu kan debutere mot Vålerenga

VALLE (VG) Martin Andresen gir Harmeet Singh tillit fra start mot Strømsgodset.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- For Harmeets del ser det bra ut, sier trener Martin Andresen til VG - uten å ville gi dagens førsteellever mot Strømsgodset i Drammen.

Men formasjonstreningen på Valle i går ettermiddag og ren logikk levner ingen tvil:

Harmeet Singh starter.

VG LIVE: Følg Strømsgodset-Vålerenga kl. 18

- Viker du fra prinsippet ditt om å være tøff mot spillere på utgående kontrakt om Singh spiller?

- Som jeg har sagt hele tiden: Under ellers like forhold, blir andre prioritert foran Harmeet. Hvis Harmeet er vesentlig bedre enn sin lagkamerat, spiller Harmeet. Og nå har Harmeet vært god over tid, sier Vålerenga-treneren.

Singh har kontrakt ut året og vil ikke forlenge.

- Jeg støtter laget

- Om jeg spiller eller ikke, reagerer jeg på vanlig måte: Jeg støtter laget, melder Harmeet Singh til VG.

Venstreback Joachim Thomassen er ute med ankelskade. Dermed flyttes Fegor Ogude ned som midtstopper og etterlater én ledig plass i Vålerengas sittende midtbanetoer. Og slik tar Singh plassen ved siden av kaptein Kristofer Hæstad.

- Harmeet var god mot Fredrikstad (siste treningskamp) og god mot Haugesund (2-1-seieren sist søndag). Begge gangene kom han inn og utgjorde en forskjell, beskriver Martin Andresen.

I går kveld tok han med VIF-gjengen til Holmen Fjordhotell i Asker, der de skal bo natten før hver hjemmekamp - og bortekampene i distriktet. Ett av Andresens grep som han håper gir flere poeng til Oslo-klubben.

Kanskje det trengs før bortemøtet på Marienlyst, en bane Vålerenga ikke har vunnet en seriekamp på siden Andresens første år som VIF-sjef - i 2008.

- En av de vanskeligste bortebanene i Norge, vurderer Harmeet Singh.

- Vi skal angripe

Både Singh, Andresen og Klanen kan iallfall være glade for at de har spissen Marcus Pedersen med seg i denne kampen. Som Godset-spiller scoret Pedersen både i 3-0-seieren i 2009 og ble matchvinner da Godset vant 1-0 i 2010.

Trolig spiller Håvard Nielsen (18) bak Pedersen på topp i en kamp mellom to lag som begge liker å ha ballen.

- Vi skal angripe som om vi spilte på Ullevaal, sier Andresen.

KAN DEBUTERE: Mens Harmeet Singh får starte for Vålerenga, kan Mohammed Abu debutere for Strømsgodset. Her er de to i duell i fjorårets oppgjør på Ullevaal. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix

Abu kan debutere i dag

I går slapp VG Nett nyheten om at midtbanespiller Mohammed Abu (20) returnerer til Strømsgodset på en låneavtale. Ifølge Drammens Tidende kan han debutere i dag.

- Jeg vil ikke kommentere noe som helst, sier Jostein Flo til lokalavisens nettutgave.

Abu er Manchester Citys eiendom, men etter en god 2011-sesong for Godset ble han sendt til Eintracht Frankfurt i 2. Bundesliga. Men der har han slitt med spilletid. Ifølge Drammens Tidende har han ønsket seg tilbake til Drammen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder