Elyounoussi annonsert for aserbajdsjansk klubb fra benken

FOTBALL

Tarik Elyounoussi (29) er klar for aserbajdsjanske Qarabag. Det ble annonsert mens han satt på benken under Norge-Aserbajdsjan.

Publisert: Oppdatert: 01.09.17 23:52

– Vi har snakket sammen en god stund. Det har bare vært det siste lille som manglet, så det var klart før kampen, sier Elyounoussi etter 2-0-seieren til VG.

Han forlater dermed greske Olympiakos. Qarabaq bekrefter dette på Twitter. Det dreier seg om et lån. Hele ni spillere i Aserbajdsjan sin tropp mot Norge spiller i Qarabaq.

I 73. minutt ble Tarik Elyounoussi byttet inn.

Vi fulgte Norge-Aserbajdsjan her

Qarabaq spiller i Mesterligaen etter at de slo ut FC København og Ståle Solbakken i play off. De er i gruppe med Roma, Chelsea og Atletico Madrid.

– Jeg kjenner laget og har sett dem litt. Det er et veldig godt lag. Jeg gleder meg til å komme i gang. Det blir spennende. Jeg har vært i Baku tidligere og det er veldig fint der. Alt jeg har hørt om klubben er positivt, sier 29-åringen.

Les også: Joshua King slakter norske fotballeksperter

Kantspilleren startet landskampen på benken mot flere av sine nye lagkamerater. Overgangen kommer på et noe overraskende tidspunkt.

Ikke bare fordi at den blir offentliggjort midt under en landskamp hvor han kom inn som innbytter, men også fordi at overgangsvinduet stengte i store deler av Europa ved midtnatt til fredag.

VG-kommentator: Et lag det er mulig å bli glad igjen

– Jeg undret litt over det. Jeg lurte på om han stakk noe sted, men jeg tror han var på benken hele tiden. Det er veldig positivt for han, sier Lars Lagerback til TV Norge og ler.

Husker du da Elyounoussi fikk slakt?

29-åringen har vært ryktet bort den siste tiden. I VG-intervju tidligere i uken sa han dette:

– Det har vært noe interesse nå de siste dagene. Litt fra overalt egentlig, sa Elyounoussi til VG.

Les mer: Tarik forbløffet over fetter «Moi»

Olympiakos skiftet trener fra portugiseren Paulo Bento til albaneren Besnik Hasi. Elyounoussi kom senere tilbake grunnet en forlenget ferie og ble også fort skadet etter trenerbyttet.

– Han sa at ettersom jeg hadde kommet for sent inn, og at han ikke visste så mye om meg, så var jeg ikke et førstevalg. Han ba meg vise meg frem når jeg fikk muligheten, forklarte Elyounoussi her om dagen.

Så du? Gedigen nedtur for U21

Østfold-gutten var ikke i troppen til noen av grekernes seks første kamper.

29-åringen har også spilt i Fredrikstad, Rosenborg, Hoffenheim, Heerenveen og Lillestrøm. Han har ni mål på 43 landskamper.

Les også: Hareides største kveld som dansk sjef

PS! Tarik er fetter til Mohamed Elyounoussi som startet kampen som venstrekant.

Her kan du lese mer om