TRE KAMPER IGJEN: Arsenal ligger brukbart an i kampen om å sikre seg Champions League-plass. Her misset Alexis Sánchez ballen i hjemmekampen mot Swansea i mars. Men ellers deler den dyktige chileneren klubbens toppscorerliste med Olivier Giroud før kveldens hjemmekamp mot Norwich. Foto: Frank Augstein Ap

Slik avgjøres CL-kabalen i Premier League

Her er lørdagens oddstips

Med bare noen uker igjen av sesongen kjemper flere lag om 3. og 4. plass i Premier League som gir lukrativt Champions League-spill. Her er det du trenger å vite om innspurten.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det står om ære, penger og selvfølgelig å holde nervene i sjakk i fighten om å ende blant de fire beste. Vi forutsetter selvfølgelig at Leicester og Tottenham har kontroll på de to øverste plassene. Og da er topp-4-tabellen slik:

3. Man. City 64p (35 kamper)

4. Arsenal 64p (35)

5. Man. Utd. 59p (34)

6. West Ham 56p (34)

7. Liverpool 55p (34)

Tar man en titt på lagenes gjenstående matcher skal Man. City-Arsenal møtes i en slags finale på Etihad neste helg. Og Manchester United har både ligaleder Leicester og topp 4-rival West Ham på kamprogrammet på tampen. Og selv om Louis van Gaals menn har én kamp til gode på både City og Arsenal, så har de en klart svakere målforskjell. Dessuten forstyrres både City og Liverpool av spill i henholdsvis Champions League og Europa League.

Her er lagenes gjenstående oppgjør:

Man. City: So'ton (b), Arsenal (h), Swansea (b).

Arsenal: Norwich (h), Man. City (b), Aston Villa (h).

Man. Utd.: Leicester (h), Norwich (b), West Ham (b), Bournemouth (h).

West Ham: WBA (b), Swansea (h), Man. Utd. (h), Stoke (b).

Liverpool: Swansea (b), Watford (h), Chelsea (h), WBA (b).

Sett ut fra lagenes respektive gjenstående matcher er det kanskje ikke så rart at Man. City og Arsenal er favoritter.

– Nøkkelkampen er duellen mellom Man. City og Arsenal neste søndag. Det blir en «tredjeplassfinale», og det er jo morsomt, sier TV2 Sport Premium-kommentator Kasper Wikestad.

– Jeg tror på City og 3. plass fordi de har litt målforskjellforsprang, er i dytten og at de har fått tilbake kaptein Vincent Kompany og Kevin De Bruyne fra skader. Klubben har levert på et stabilt høyt nivå over tid. Arsenal har et forholdsvis greit program igjen. Både West Ham og Manchester United har for langt opp til å ta innpå City og Arsenal. United har gjort fremskritt nylig, men har startet innhentingen i seneste laget, mener Wikestad.

VG LIVE: Følg Arsenal – Norwich på VG Live

Tidligere Tottenham-keeper og nåværende TV2-ekspert Erik Thorstvedt tror på status quo blant de topp fire øverste lagene.

– Den mest spennende kampen er Man. City-Arsenal, og den tror jeg fort ender uavgjort. Altså, jeg slår ikke fast at den ender uavgjort og ferdig med det. Men det er noe med at hvis begge lag tjener på et uavgjortresultat, så blir det gjerne slik, påpeker Thorstvedt, og fortsetter:

– City skal riktignok spille CL-kamp, men jeg ser ikke for meg at den distraksjonen blir avgjørende. Arsenal slår Aston Villa, men kveldens Norwich-oppgjør kan fort bli et bananskall for erfaringsmessig når et bunnlag trenger poeng på denne tiden av året tar det gjerne mer enn det ellers pleier.

– Ellers tror jeg Man. Utd. kan få med seg noe mot Leicester på søndag. Men så har de hengekamp mot West Ham. Det er den aller siste kampen på Upton Park, og nettopp det fenomenet gjør at kampen kan slå begge veier, avslutter Thorstvedt.

Her er reglene for hvordan de engelske Champions League-plassene fordeles neste sesong, ifølge uefa.com:

* Et land kan maksimalt ha fem lag med i Champions League. Vinneren, toeren og treeren er sikret uansett.

* 4.-plassen har en god sjanse.

* Men hvis både Man. City og Liverpool ender utenfor topp-4, men samtidig vinner CL og EL, så tar de Champions League-plassen fra 4.-plass-laget.

Her kan tipset vårt leveres, eller man kan sette opp sine egne forslag.

Søndag tror vi begge Manchester-lagene kan komme til å avgi poeng. Men i kveld møtes Arsenal-Norwich.

Vertene trenger et par seirer for å sikre 4.-plassen, og vi tror ikke laget skal noen problemer mot et bortesvakt Norwich. Gjestene har kun scoret 13 mål på 17 bortematcher og har bare sikret åtte poeng av 51 mulige. Vi kjører hjemmeseier i et 0-1-handikappspill til 1,60 - som må kombineres. Spillefristen er kl. 18.25 og TV2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder