POSITIV: Morten Gamst Pedersen, her fra tiden under Sam Allardyce i Blackburn, tror Alladyrce kan være rett mann til jobben som landslagstrener for England. Foto: Fredrik Solstad VG

Gamst og Bohinen uenige om England-kandidatene Bruce og Allardyce

Gamst: – En av de beste trenerne jeg har hatt

Bohinen: – Lite moderne

Steve Bruce (55) og Sam Allardyce (61) seiler opp som de heteste kandidatene til den ledige England-jobben. Lars Bohinen kaller det «lite moderne», mens Morten Gamst Pedersen tror at Allardyce kan være rett mann til rett tid.

Etter det pinlige åttedelsfinaletapet mot Island i EM trakk landslagssjef Roy Hodgson seg tilbake og etterlot seg en tom sjefstol.

To navn har i etterkant utkrystallisert seg som de mest aktuelle kandidatene for å fylle stolen, skal vi tro engelsk presse: Hull-manager Steve Bruce og Sunderlands Sam Allardyce.

Bohinen: – De er jo nasjonalistiske

Lars Bohinen og Morten Gamst Pedersen, begge med mange år i engelsk toppfotball, har delte meninger om hva som er rett vei videre for det engelske fotballandslaget.

Les også: Diomande-mål i startdebuten for Hull

AKTUELL: Sam Allardyce er favoritt for England-jobben, men også Hull-manager Steve Bruce skal ha blitt innkalt til intervju for den ledige jobben som landslagstrener. Foto: Ed Sykes Reuters

Bohinen spilte i Nottingham Forest, Blackburn og Derby mellom 1993 og 2001. Sandefjord-treneren blir ikke videre entusiastisk av de to kandidatene.

– For meg er det lite sofistikerte valg. Det blir litt lite moderne, sier Bohinen til VG. Han understreker samtidig at det er noe typisk engelsk over det hele.

– De vil vel ha engelskmenn som trenere, men hvem var de siste store landslagstrenerne? Bruce og Allardyce høres litt sånn «been there done that» ut. Men de er jo nasjonalistiske, kanskje spesielt nå, utdyper den tidligere landslagsspilleren.

Rykket opp og reddet plassen

England har kun to ganger hatt landslagstrenere som ikke kommer fra balløya. Den første var Sven-Göran Eriksson fra 2001 til 2006, før italieneren Fabio Capello hadde jobben mellom 2008 og 2012. Ingen av dem klarte å leve opp til de skyhøye forventningene.

Fått med deg? EM-stjerne klar for Chelsea

Et fellestrekk gjør seg gjeldende for Bruce og Allardyce etter en lang spiller- og trenerkarriere; de har aldri drevet med fotball utenfor den britiske øyen. Førstnevnte, med Adama Diomande som et av alternativene på spissplass i Hull, kronet 2015/2016-sesongen med opprykk etter 1-0-seieren over Sheffield Wednesday på Wembley i vår. Selv mener han en engelskmann bør ha jobben.

– Det er en ære å bli koblet til en slik jobb. Hvilken jobb i verden er større enn denne? spurte Bruce retorisk til BBC.

Samtidig som Bruce rykket opp, fikk «Big Sam» nok en redningsaksjon på CVen, da han unngikk nedrykk fra Premier League med Sunderland.

Husker du? Bruce uten seier mot gamleklubben på 17 år

Gamst Pedersen: – Han er en menneskekjenner

Morten Gamst Pedersen kjenner Sam Allardyce godt fra tiden i Blackburn, hvor han hadde «Big Sam» som trener mellom 2008 og 2010.

34-åringen beskriver han som en av de beste trenerne han har hatt.

BLACKBURN: Morten Gamst Pedersen har lovvord om Sam Allardyce etter tiden de hadde sammen i Blackburn. Her fra en kamp mot Manchester United i 2010. Foto: Fredrik Solstad VG

– Han er en streng trener, men alltid med et smil på lur. Han er en menneskekjenner og en av de beste trenerne jeg har hatt. Alt er veldig klart med han, han er langt fra vinglete, sier Gamst Pedersen til VG.

Han mener jobben som trener for England kan passe Allardyce godt, særlig nå som hvittrøyene er et lag i motgang - med Wales foran seg på FIFA-rankingen.

– Det tror jeg. Han er ikke redd for å si i fra om ting, og han er ikke redd for å droppe folk som han ikke føler passer inn. Det er klart han kan være en kyniker av rang, men han har aldri fått sjansen hos de største klubbene med de beste forutsetningene heller, avslutter Gamst Pedersen.

Sett denne? Big Sam rykker «aldri» ned

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder