TREFFENDE SVAR: VM-helten Mario Götze har fått kritikk for EM-innsatsen. Her snakker han på dagens pressekonferanse i Frankrike. Foto: Patrik Stollarz Afp

Irritert Götze svarer på knallhard EM-kritikk

Michael Ballack: – Tyskland er et lag uten karakter

Mehmet Scholl: – Laget henger ikke sammen

Tyskland er ubeseiret så langt i EM. Men kritikken fra fotballstormaktens eksperter er massiv. VM-helten Mario Götze (24) er lei – og irritert.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I VM-finalen for to år siden ble han matchvinner i 2. ekstraomgang mot Argentina (1-0). Han er blitt karakterisert som en av Tysklands største talenter i moderne tid. Men det har ikke svingt av karrieren – verken i Bayern München eller på landslaget – etter knallsuksessen i Brasil-VM.

Les også: Götze etter VM-finalen: – Skylder kjæresten min mye

Ikke i EM heller. Han er blitt byttet ut i begge kampene (Ukraina og Polen). Uten scoringer – som spiss.

– Noen ganger pisser du, og noen ganger blir du pisset på, sier Mario Götze, ifølge Bild.

Han støtter seg til et kjent tysk ordtak om hunden (som pisser) og treet (som blir pisset på. Sånt blir det selvsagt overskrifter av.

Slik satte han ord på opp- og nedturene da han svarte på kritikken mot ham, og laget under en pressekonferanse i franske Evian-les-Bains, hvor «Die Mannschaft» holder hus foran tirsdagens siste gruppespillkamp mot Nord-Irland i Paris.

Mye skal gå galt om ikke Tyskland vinner gruppe C. Men det er fortsettelsen – når det handler om cup – som bekymrer.

Den hardeste kritikken har kommet fra tidligere landslagskaptein, Michael Ballack, som i rollen som TV-ekspert (ESPN), har sagt: «Dette laget mangler både personlighet og karakter.»

KRITISK: Michael Ballack Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Landslagssjef Joachim Löw blåser av påstanden, og sier: «Det får meg til å le.»

Men Ballack er ikke alene om sterke meninger. Den gamle Bayern München-kjempen Mehmet Scholl (europamester for Tyskland i 1996) og ekspert i ARD under Frankrike-EM opplever at laget halter. Spesielt under kampen mot Polen (0-0).

– Laget henger ikke sammen. Også dette kroppsspråket til Mesut Özil ...,sier Scholl.

Midtbanestjernen fra Arsenal gikk etter Polen-matchen gjennom pressesonen med hodetelefoner klistret til ørene uten å si et ord. Et tegn på at noe er fullstendig feil med lagånden ifølge Scholl.

Les også: Löw beklager trusegrafsing

Landslaget team-manager, den gamle storscoreren Oliver Bierhoff (matchvinner i EM-finalen i -96), prøver etter beste evne å forklare hvorfor Götze ikke har hatt EM-suksess i Frankrike.

– Götze spiller i en posisjon som ikke er så kjent for ham. Når vi spiller oss til flere sjanser, vil også Mario glitre igjen, sier Oliver Bierhoff.

VGTV: Fjørtoft hyller Schweinsteiger etter scoringen mot Ukraina

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder