ROSER ROGNE: IFK Gøteborg-trener Jørgen Lennartsson sier det ikke rett ut, men han synes i hvert fall at Thomas Rogne er bedre enn de fleste. Her er Lennartsson fra tiden i Stabæk. Foto: Krister Sørbø VG

Landslagsuttak i dag: Lennartsson: – Du får ikke meg til å si at Rogne må med i landslagstroppen...

Han var selv U-landslagssjef i seks år og vant til å høre og lese at andre trenere ville spille inn sine spillere på landslaget. Derfor ønsker ikke Jørgen Lennartsson å snakke inn Thomas Rogne (26) i Per-Mathias Høgmos landslagstropp...

  • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over tre år gammel

– Det er mot mine prinsipper. Du får meg aldri til å si at noen av mine spillere bør inn i en landslagstropp. Det har jeg opplevd nok selv, sier Lennartsson til VG.

Ros og ros og ros

Han har nok lyst, men Lennartsson velger altså å avstå. Det er i dag Per-Mathias Høgmo tar ut troppen til treningskampen mot Hviterussland og VM-kvalifiseringskampen mot Tyskland.

I stedet roser Lennartsson Rognes spill i IFK Göteborg til de milde grader.

– Thomas har vært fantastisk for oss. Han var den beste stopperen i svensk fotball forrige sesong. Så tok han korsbåndet for andre gang, men nå er han tilbake, bedre enn noen gang, sier Lennartsson etter torsdagens kvalifisering til Europa League, hjemme mot Qarabag (1-0).

Rogne har spilt de 13 siste seriekampene, siden mai måned. I følge Lennartsson kom Rogne tilbake en måned før planen.

Thomas Rogne slo tidlig gjennom i norsk fotball, for Stabæk, og rakk å være innom Celtic og Wigan før han kom til IFK Göteborg som 24-åring i 2015. Men skadene har ødelagt veldig i karrieren hans.

Niklas Lidstrøm

MIDTSTOPPER: Thomas Rogne. Foto: Fredrik Solstad VG

– Han er blant de to-tre beste spillerne i ligaen, mener Jørgen Lennartsson. Han kaller Rogne «proff, ydmyk, med bra fotballintelligens.»

– En av de mest profesjonelle spillerne jeg noen gang har jobbet med, sier Lennartsson. Han er godt kjent med norsk fotball, spesielt etter sitt år som Stabæk-trener i 2010.

IFK-treneren mener Thomas Rogne, på tross av alle skadene, men på grunn av innstillingen sin og evnen til å trene mye, kan holde det gående svært lenge.

– Jeg har kalt han fotballens svar på Niklas Lidstrøm. Han vant NHL da han var 41 år, sier Lennartsson.

Norge møter Hviterussland (treningskamp) og Tyskland (kvalifisering til VM) på Ullevaal i begynnelsen av september. Høgmo tar ut troppen mandag ettermiddag.

– Bør Per-Mathias Høgmo ta med Rogne til de landskampene?

– Jeg legger meg ikke opp i en landslagssjefs jobb, svarer Jørgen Lennartsson diplomatisk.

Les også

Mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Svensk fotball

Flere artikler

  1. Rogne skadet – igjen

  2. VGs landslagskommentator mener: Høgmo gjør rett i å sette Ødegaard ned på U-21-landslaget inntil videre

  3. Høgmo om Tyskland: – Min største sportslige utfordring

  4. Ødegaard vraket til Tyskland-kampen

  5. VG erfarer: Høgmo vraker Nyland og må klare seg uten kapteinen mot Tyskland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder