TUNG SESONG: Henrik Robstad og Start har seks poeng påå 15 kamper, og står uten seier siden 4. juli. Her fra 1-2-tapet mot FK Haugesund, der supporterne hadde en beskjed til spillerne: «VIS HVA DERE KAN». Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Dette laget er i verre form enn Start

Kypriotiske Ayia Napa står uten seier i serien siden mai 2015

VG har undersøkt samtlige europeiske toppligaer

Stedet er mest kjent for festing, fyll og fanteri, men Ayia Napa har også et fotballag som sliter i sterkere motvind enn den norske tabelljumboen.

Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Laget rykket ned fra den kypriotiske toppserien i vår, og av samtlige lag på europeisk toppnivå er Ayia Napa laget som har gått lengst uten seier. 13. mai 2015 var sist gang laget vant en kamp i toppserien, og laget slår dermed Starts uhyggelige rekord.

Start har ikke vunnet en seriekamp siden 4. juli i fjor, da laget slo Stabæk 4-1 hjemme på Sør Arena. Siden den gang unngikk de nedrykk medet nødskrik etter seier over Jerv i kvaliken, og så langt i Tippeligaen har Start sett ut som et lag som hører hjemme i 1.-divisjon med null seirer, seks uavgjorte og ni tap.

VG i 2009: Slik fester norske ungdommer i Ayia Napa

«Garantert» nedrykk

Men det finnes verre eksempler i den europeiske klubbfotballen.

13. mai 2015 vant Ayia Napa 1-0 over AEL Limassol i den kypriotiske toppdivisjonen. Det er sist gang klubben seiret i toppdivisjonen. Siden den gang har de spilt 29 seriekamper, og åtte av dem har endt med poeng. 21 kamper er tapt, og Ayia Napa var ikke i nærheten av å beholde plassen i den kypriotiske eluteserien som ble avsluttet 15. mai.

Se video: Slik så det ut da Start sist vant i Tippeligaen

De gulkledde fra Kristiansand kommer nok til å lide samme skjebne som kypriotene. Ifølge Fædrelandsvennen er sjansen for nedrykk over 99 prosent.

Trakk laget i vinter

Det er ytterligere to klubber som har gått like lang tid uten seier, men både Metalurg Zaporizhya (Ukraina) og Ulisses Yerevan (Armenia) endte opp med å trekke laget da de hadde vinterpause.

Start-opptur: Berget plassen med et nødskrik

Ulisses Yerevan spilte 16 kamper uten seier før de ble oppført med 13 0-3-tap for ikke å ha møtt opp. De vant sin siste seriekamp 23. mai, da Mika FC ble slått 2-1.

Vi må helt tilbake til 10. mai for å finne Metalurg Zaporizhyas siste trepoenger i serien. Etter 19 kamper på rad uten seier droppet de høstsesongen, og fikk i stedet ti 0-3-tap i sekken for ikke å ha møtt opp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder