Ronaldo ut mot Island-jubelen: – Derfor vil de aldri få til noe

OSLO/ST. ETIENNE (VG) (Portugal - Island 1-1) Cristiano Ronaldo (31) mener islendingene viste tegn på «simpel mentalitet» da de jublet for tidenes første EM-poeng tirsdag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Dette var frustrerende. Vi forsøkte å vinne kampen, men Island prøvde ikke på noe. De scoret et mål og skapte to sjanser på 90 minutter, men ellers fikk de alle spillerne bak ballen. De «parkerte bussen». Det er vanskelig når det ene laget ikke forsøker mens Portugal forsøker, spiller fotball og prøver å vinne, sier Ronaldo, ifølge Mirror.

Les også: Slik reagerte heltens familie

Real Madrid-stjernen forteller videre at han er ikke er bekymret og at han er sikker på tre poeng i neste kamp, men klarer ikke legge vekk at han er skuffet over det han mener er en overdrevet defensiv kampplan fra islendingene i 1-1-kampen.

Kroppsspråket hans var ikke til å ta feil av underveis i kampen. Fra VGs plass på rad 16 på pressetribunen var det synlig allerede i førsteomgangen da han klagde høylytt over manglende frispark selv om reprisen tydelig viste at han sparket i bakken. For hver lille motgang deretter steg frustrasjonen, mens islendingene på tribunen jublet stadig høyere. Og da kampen var over var han raskt inne i garderoben, mens islendingene tok imot hyllest på banen.

– Det var bare forsvar, forsvar, forsvar. Jeg trodde de hadde vunnet EM slik de feiret etter kampen. Det var utrolig. Når de ikke forsøker å spille, men bare forsvarer seg viser de simpel mentalitet. De kommer ikke ikke til å få til noe i dette mesterskapet, sier Ronaldo.

Leste du denne? UEFA truer med utestengelse fra EM

5 på børsen

Superstjernen misbrukte den store sjansen til å avgjøre da hans nikk ble stoppet av Bodø/Glimt-keeper Hannes Halldorsson fire minutter før slutt.

– Ronaldo er alltid frustrert når han ikke scorer eller Portugal ikke vinner. Han liker ikke uavgjort og tap. Han hadde noen sjanser, men spilte ikke dårlig, bare ikke like godt som han kan gjøre på sitt beste. Jeg tror han kommer sterkt de neste kampene. Folk som er skuffet i Portugal er skuffet fordi de ikke vet nok om Island, sier Manuel Silva i RPT til VG på pressesenteret i St. Etienne.

Les også: – Slik ble Ronaldo best
Bakgrunn: Mammas gledestårer for Island-helten: – Fikk gåsehud

På VGs spillerbørs får Ronaldo karakteren 5. Det er svakest av portugiserne sammen med Vieirinha og Danilo.

JOURNALIST: Manuel Silva. Foto: Øyvind Brenne

– Vi burde scoret flere mål. Det er ingen hemmelighet. Åpningskampen er alltid vanskelig, men jeg tror vi kommer til å slå tilbake, sier Portugal-trener Fernando Santos, ifølge UEFAs egen nettside.

– Dette handler om laginnsats. Du kan ikke sette én spiller til å stoppe en spiller som Ronaldo. Det var mange spillere som hadde ansvar for Ronaldo i kveld. Vi gjorde en kjempejobb, sier Island-assistent Heimir Hallgrimsson.

Så du denne? Heltens søster: – Han har en liten nordmann i seg

Fikk ikke Ronaldo-drakt

Kaptein Aron Gunnarsson er på mange måter symbolet på et hardtarbeidende og lojalt islandsk landslag. Midtbanekrigeren forsøkte å sikre seg Ronaldos drakt kun sekunder etter kampslutt, men da var en mindre blid Portugal-stjerne mer opptatt av å snakke med dommeren.

– Vi gjorde akkurat som planlagt. Portugal var gode, men de slappet litt av og viste svakheter. Det går ikke mot oss, sier Gunnarsson.

VG I ST. ETIENNE: Øyvind Brenne var til stede på Portugal-Island, for øvrig etter en kamp mot klokka - sjekk @vgsporten på Snapchat for mer!

Trener Lars Lagerbäck har fått heltestatus på Island etter å ha ledet fotballøya til deres første mesterskap. Sent i går kveld hyllet han spillernes fantastiske innsats.

– Jeg hadde ganske høy puls mot slutten. Jeg trodde ikke vi skulle bli trykket så kraftig tilbake, men vi møtte et av EMs beste lag. Nå skal spillerne få nyte følelsen. Onsdag begynner alvoret igjen, sier den sindige svensken.

Sjekk ut: Slik får du EM-varsler på mobilen

– Jeg er rørt over å ha opplevd dette sammen med våre utrolige tilhengere. Vi klarte å få til det vi gjør best, som er å jobbe sammen og nekte motstanderen rom. Men vi har ikke råd til å ha hodet lenge i skyene. Vi må få beina tilbake på jorda og tenke på Ungarn, sier den innleide Bodø/Glimt-keeperen Hannes Halldorsson.

https://twitter.com/ronnimall/statuses/742850530679095296

– Vi kontrollerte kampen, men manglet litt hell. Jeg håper dette ble en vekker for oss, slik at vi vinner de neste kampene, sier den tidligere Manchester United-vingen Nani, som på pressekonferansen etter kampen virket skuffet. Han svarte kort på spørsmålene på portugisisk, før han reiste seg og vinket adjø til journalistene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder