KRITISK: Den franske TV-eksperten Pierre Ménès (til høyre) går knallhardt ut mot prestasjonene til Alexander Søderlund i Saint-Étienne. Foto: Kristoffer Sandberg / Geoffroy Van der Hasselt , VG / AFP

Fransk TV-kjendis hudfletter Søderlund

Ekspert: – Ville ikke klart å treffe en elefant i en korridor

Søderlund: – Har ikke spilt som en Gud

Alexander Søderlund (28) får så hatten passer av Pierre Ménès (52), Frankrikes mest innflytelsesrike fotballekspert, etter svake prestasjoner for Saint-Étienne.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han har to venstreben. Problemet er at han er høyrebent. Han er treg som et epletog (et fransk uttrykk som betyr noe i nærheten av «treg som et godstog»). Han ville ikke klart å treffe en elefant i en korridor. Han er elendig, sa Pierre Ménès på TV-programmet Canal Football Club søndag kveld.

Ménès har blitt kåret til Frankrikes mest innflytelsesrike fotballekspert – og en av de mest innflytelsesrike figurene i fransk fotball generelt. Han har oppnådd kjendisstatus takket være kontroversielle, humoristiske og usensurerte utspill på det populære TV-programmet Canal Football Club, som ses av nesten 1,5 million franskmenn hver søndag kveld. På Twitter har Ménès 1,4 million følgere. Han driver også bloggen Pierrot Football Blog.

LEST DENNE? Søderlunds Saint-Étienne må beklage til Zlatans PSG

«Svindel»

Der fortsetter han kritikken mot Søderlund, som har scoret to mål og slått to målgivende pasninger på 10 kamper for Saint-Étienne. De fire siste har endt uten scoring for nordmannen.

«Nok en gang viser Søderlund sine mangler og begrensninger på alle nivåer: teknisk, fysisk og spesielt i hastigheten på utførelsen», skriver Ménès etter Saint-Étiennes 3-1-tap mot PSG i den franske cupen onsdag kveld.

Han kaller Søderlunds overgang fra Rosenborg til Saint-Étienne for «svindel».

Alexander Søderlund legger ikke skjul på at han er misfornøyd med prestasjonene sine i det siste, men fortviler ikke av den grunn.

– Har ikke spilt som en Gud i det siste, nei. Men sånn er det. Tar litt tid å bli vant til nivået. Ingen grunn til å stresse, sier landslagsspissen til VG.

SØDERLUNDS DRØMMEDEBUT: – Det svartnet helt for meg

Selnæs-skryt

I cupkvartfinalen mot PSG hadde han store vanskeligheter med å skape noe mot den brasilianske stjerneduoen David Luiz-Thiago Silva i Paris-forsvaret. Han ble byttet ut etter 83 minutter og måtte tåle en liten pipekonsert fra sine egne supportere. Dagen derpå fikk han tildelt poengsummen 3/10 i avisen L'Équipe, som stemplet ham som kampens flopp.

– Han scoret mot Lyon, noe som ga ham mye kreditt blant fansen. Men siden den gang har han vært dårlig i duellspillet, skapt på sjanser og sløst bort mye, sier L'Équipe-journalist Bernard Lions til VG.

Lions er mer begeistret over Ole Selnæs. Den trønderske midtbanespilleren spilte sin andre kamp fra start onsdag kveld, og klarte seg bra mot PSG-stjernene.

– Jeg syns han var dårlig mot Marseille fordi han ikke var helt inne i rytmen, men han var mye bedre mot PSG. Jeg tror han blir en svært god spiller for Saint-Étienne neste sesong, sier han.

Etter kampen mot PSG får Selnæs mye skryt av Saint-Étienne-supportere på Twitter. «Super kamp», «virkelig god», «veldig interessant» og «banens beste» er blant betegnelsene som brukes om 21-åringen. En bruker skriver at han «puster fotball», mens en annen «lurer på om Saint-Étienne kjøpte Søderlund bare for å lokke til seg Selnæs».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder