MOT NYTT GULL: Ronny Deila jubler etter seieren over Kilmarnock i mars. I dag fikk nordmannen mer å juble for. Foto: Graham Stuart Reuters

Celtic snudde og vant: – En stor seier

(Celtic-Hearts 3-1) Stefan Johansen (25) la opp til det siste målet da Celtic tok et nytt steg mot seriegull.

  • NTB

– Dette var en stor, stor seier for oss. Det var en tøff kamp mot en solid motstander, sier Ronny Deila til lagets nettside etter kampen.

Patrick Roberts, innleid fra Manchester City, ble dagens mann med to mål i sin andre kamp fra start.

– Han var svært god. Det skjedde noe hver gang han fikk ballen. Vi må bare fortsatte å gi ham de riktige ballene, sier Deila.

LES OGSÅ: Presset Deila: – Det må være litt sirkus

Gjestene fra Edinburgh tok ledelsen etter bare fem minutters spill da Jamie Walker skjøt i krysset bak hjemmekeeper Craig Gordon, men Ronny Deilas menn lot seg ikke stresse og snudde kampen allerede før pause.

Hearts-keeper Neil Alexander sto for en kjemperedning da Leigh Griffiths fyrte løs på et frispark etter et kvarter, men det utsatte bare utligningen et lite minutt. På hjørnesparket bet Celtic seg fast, og det endte med at Gary Mckay-Steven fikk ballen i returrommet og sendte den flatt og presist i hjørnet med venstrefoten fra 16-meterstreken.

Hearts ga seg ikke, og Alim Oztürk traff tverrliggeren med et frispark før Celtic tok ledelsen i det 35. minutt.

LES OGSÅ: Johansen etter landskampen: – Et trist syn

Johansen-regi

Tomas Rogic vant ballen ute ved høyre sidelinje, avanserte innover på banen og sendte en pen stikker til Patrick Roberts, som avsluttet med en frekk og elegant vipp over keeper fra spiss vinkel.

Mot slutten av omgangen var det håndgemeng ute på banen etter en tøff duell, men dommeren greide å roe gemyttene ved hjelp av noen gule kort.

Tidlig i andre omgang økte Roberts ledelsen med sitt annet mål for ettermiddagen, framspilt av Johansen.

På overtid ble Hearts-spiller Juwon Oshaniwa sendt av banen da han pådro seg sitt annet gule kort.

SLAPP MED SKREKKEN: – Tror ankelen hadde røket om han sto på bakken

Sju poeng

Seieren betyr at Celtic overnatter med sju poengs ledelse til Hibernian, som kan ta innpå igjen med hjemmeseier mot Hamilton søndag.

Tirsdag spiller imidlertid Celtic sin hengekamp Dundee, og med seier der vil Glasgow-klubben har sju poengs luke med seks kamper igjen å spille.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic lørdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder