FEIRER:  Belgias Romelu Lukaku mottar Brussel-publikummets hyllest etter en scoring mot Bosnia i oktober. Belgia vant kampen 4-0.

FEIRER: Belgias Romelu Lukaku mottar Brussel-publikummets hyllest etter en scoring mot Bosnia i oktober. Belgia vant kampen 4-0. Foto: Francois Lenoir Reuters

Henry bruker FIFA til å lære opp Lukaku og Belgia-stjernene

Her er onsdagens oddstips

Arsenal-legende og nåværende assistenttrener for Belgia, Thierry Henry (39), har tatt innovative grep for å gi spillerne angrepstips.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mesterskapsfavoritten Belgia kom seg «bare» til kvartfinalen i sommerens EM-sluttspill, men ser ut til å ha ristet av seg nedturen raskt med tre kjappe seirer over Kypros, Gibraltar og Bosnia og 13–0 i samlet målforskjell i høstens VM-kvalifisering.

Les også: Belgias «syke» klatring på FIFA-rankingen

Det var på sensommeren at den tidligere Everton-manageren Roberto Martínez (43) noe overraskende overtok landslagssjefsjobben. Med seg som assistent fikk han franskmannen Thierry Henry, som i sin aktive spisskarriere vant det som er mulig å vinne med Frankrike, Monaco, Arsenal og Barcelona.

Følg Tipster på Facebook her

Nå forteller den belgiske Everton-spissen Romelu Lukaku (23) om at han får tips og råd av Henry på utradisjonelt vis – gjennom Playstation.

– Han er virkelig til stede med oss, og langt fra en fjern trenertype, beskriver Lukaku til The Mirror.

– Vi drikker te og spiller Playstation i lag. Sammen med Eden Hazard og Christian Benteke har han satt av tid med oss, og via FIFA-spillet lært oss grep som hvordan en angriper skal lure seg unna en markerende motspiller. Vi har brukt lang tid foran skjermen, han har pekt på våre feil og vist hvordan vi skal gå frem, forteller Lukaku, som har bokført syv Premier League-mål og tre assists for Everton i høst.

Tett på

Overfor ESPN utdyper Lukaku om Henrys trenerrolle, også utenfor Playstation-sammenheng.

– Han er krevende, mer enn jeg har opplevd før. Selv om jeg leverer en bra pasning som spretter litt – så tar han meg til side og irettesetter meg.

– Jeg tror han gjenkjenner spilleregenskaper ved meg som han selv hadde som ung og uferdig. Derfor er han så tett på. Takket være «Monsieur Henry», som jeg av respekt kaller ham, er jeg langt mer intelligent i bevegelsene mine, og blir sjeldnere fersket i offside, forklarer Lukaku.

INNOVATIV: Thierry Henry gir råd til Belgias stjerner på utradisjonelt vis. Her er assistenttreneren og Sky Sports-eksperten avbildet på en pressekonferanse i oktober. Foto: Punit Paranjpe AFP

Belgia skal spille VM-kvalifiseringskamp hjemme mot Estland på søndag, men allerede i aften er det dags for privatkamp mot nabolandet Nederland i Amsterdam. Som nevnt ser det ut til belgierne raskt har tilpasset seg den nye landslagssjefens krav.

Nederlands form har på sin side vært springende. Utover stjernene Wesley Sneijder og Arjen Robben, så er det en forholdsvis urutinert tropp landslagssjef Danny Blind har tatt ut. Robben spiller sågar kun helgens VM-kvaloppgjør mot Luxembourg, og ikke i kveld.

Les også: Derfor har det gått nedover med Nederland etter VM-bronsen

I VM-kvaliken har treskolandet bokført 1–1 borte mot Sverige, 4-1-hjemmetriumf mot Hviterussland og røket 0–1 for Frankrike.

Ettersom dette er en treningskamp er det sannsynlig at begge lag tester ut spillere og muligens formasjoner. Tre av fire siste tilsvarende innbyrdes møter på nederlandsk jord har endt uavgjort.

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

Vi lander på et uavgjortforslag til 3,20 i odds, spillefrist er kl. 20.40 og Viasat Fotball viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder