Stemplet Ødegaard - fikk rødt kort

(Utrecht-Heerenveen 1-0) Tyske Andreas Ludwig (26) scoret kampens eneste mål før han ble utvist etter en stygg takling på Martin Ødegaard (18) i sluttminuttene.

Artikkelen er over tre år gammel

Heerenveen jaget et utligningsmål i ligaoppgjøret borte mot laget som lå to poeng bak før dagens oppgjør. Ludwig felte først Ødegaard, og tråkket i den samme situasjonen på nordmannen som fikk knottene til motstanderen på baksiden av det venstre låret. Handlingen var neppe med hensikt, men dommeren belønnet uansett Utrecht-spilleren med det røde kortet etter 87 minutter.

Flere norske spillere i trøbbel: Svimmel Dæhli ut på båre

Med tydelige smerter og merker ble Ødegaard byttet ut rett etterpå - da hadde Ludwig allerede blit sendt av banen.

SLITER: Martin Ødegaard og Heerenveen har nå fire kamper på rad i cup og serie uten seier. Dette bildet er fra debuten mot ADO Den Haag der Ødegaard fikk sin debut i det 88. minutt, og laget hans vant 2-0. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

Heerenveen ble redusert til ti mann noen få minutter tidligere - etter at Sam Larsson hadde pådratt seg to gule kort. Det ødela rytmen for Heerenveen som jaktet på en utligning - noe laget også hadde fortjent etter en brukbar andre omgang.

Les også: Ødegaard fikk 69 minutter i «norsk» nabo-oppgjør

Thorsby med stolpeskudd

Men det var altså Ludwig som scoret kampens eneste mål etter 25 minutter da han fra skrått hold satte ballen mellom bena på keeper Erwin Mulder.

For Heerenveen var det Morten Thorsby, som spilte fra start på midtbanen sammen med Ødegaard, som hadde den største sjansen i første omgang. Thorsby møtte en corner ved første stolpe, og på akrobatisk vis flikket han ballen mot mål - den traff stolpen i motsatt hjørne.

Ødegaard bidro med fint lite i første omgang, men var mer synlig etter pausen. Han hadde et fint fremspill til Larrson som misset med avslutningen. Etter 79 minutter ble Ødegaard spilt frem inne i feltet, men pasningsforsøket inn foran mål ble blokkert av en forsvarer.

Etter 86 minutter sendte Thorsby en avslutning fra 15 meters hold over mål, og flere sjanser ble det ikke for Heerenveen som spiller hjemme mot AZ Alkmaar og nyinnkjøpte Jonas Svensson neste søndag.

Dette var Ødegaards femte kamp for Heerenveen. Men etter at han kom inn i sluttminuttene i 2-0-seiren mot ADO Den Haag, så har det gått tungt for det norske stortalentet og lagkameratene. De har tapt tre og spilt én uavgjort på de fire siste serie- og cupkampene.

Thorsby spilte for øvrig hele kampen i kveld. 20-åringen forlenget fredag sin kontrakt frem til sommeren 2019.

Les også

 1. Svensson klar for AZ Alkmaar: – Alle snakker om Premier League og sånn

  Ryktene har svirret de siste dagene, men nå er det bekreftet: Jonas Svensson (23) er klar for den nederlandske…
 2. Ødegaard fikk 69 minutter i «norsk» nabo-oppgjør

  (Heerenveen-Groningen 0-0) Hele fire nordmenn var i aksjon i nabooppgjøret mellom Heerenveen og Groningen i ettermiddag.
 3. Første kamp fra start: – Ødegaard er mer enn en hype

  (AZ Alkmaar-Heerenveen 1-0) Martin Ødegaard (18) blir rost som «mer enn en hype» etter at han fikk sin debut fra start i…
 4. Her er Ødegaards nye «rivaler»

  Martin Ødegaard (18) er ikke det eneste stortalentet i nederlandsk fotball.
 5. Sjefen gir Ødegaard start-garanti

  EINDHOVEN (VG) Martin Ødegaard (18) starter trolig sin første kamp for Heerenveen i løpet av uken.
 6. Ødegaard føler seg snytt etter dramatisk Heerenveen-tap: - Skulle hatt straffe

  EINDHOVEN (VG) (PSV-Heerenveen 4-3) Martin Ødegaard havnet i sentrum av en nederlandsk thriller da Heerenveen tapte 3-4…
 7. Ødegaard etter debuten: – Vet at jeg har en fremtid i Real Madrid

  HEERENVEEN (VG) Martin Ødegaard (18) tar foreløpig med pappa til Heerenveen.
 8. Ødegaard inn etter 88 minutter – Heerenveen vant 2-0

  HEERENVEEN (VG) (Heerenveen – ADO Den Haag 2-0) Martin Ødegaard (18) kom inn etter 88 minutter i sin debut for…
 9. Ødegaard om overgangen: – Fin mulighet for å få spille førstelagsfotball

  HEERENVEEN/OSLO (VG) Martin Ødegaard (18) signerte i dag utlånsavtalen med Heerenveen, og har fått drakt nummer 17 i den…
 10. Svimmel Dæhli ut på båre

  (Eintracht Braunschweig-St. Pauli 1-2) Mats Møller Dæhli ble fraktet av banen av ambulansepersonell etter en smell i…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder