PRESSET: Lillestrøm-trener Runar Kristinsson sitter utrygt på Åråsen. Her sammen med toppscorer Fred Friday, en spiller som ble solgt denne sommeren. Foto: Lise Åserud NTB scanpix

Ivar Hoffs LSK-råd: Styrk trenerapparatet i stedet for å sparke

Tidligere Lillestrøm-leder Ivar Hoff (68) er usikker på om
det er riktig å fjerne Runar Kristinsson (46) nå. Han ville i stedet satt Arne Erlandsen (56) i tospann med den pressede islendingen.

Artikkelen er over tre år gammel

Ivar Hoff, som har vært leder, trener og patriot tilknyttet Lillestrøm Sportsklubb omtrent like lenge som Norge har vært velferdsstat, er klar på at klubben må gjøre noe.

LSK-EKSPERT: Ivar Hoff. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Men Hoff lanserer en annen løsning enn at tirsdagens styremøte i Lillestrøm mest sannsynlig ender med at Runar Kristinsson får sparken, slik VG kunne melde i går.

– Jeg ville styrket trenerapparet i stedet for å sparke. Det er kanskje litt uvant og litt unorsk, men for å finne ut av situasjonen, må man sette seg ned og trekke inn det du trenger av ressurser og verktøy for å bli bedre. Det ville ikke vært å undergrave noen, sier Ivar Hoff.

Les også: «Nye Martin» berget poeng

Ville hatt Erlandsen som «sidekick»

Arne Erlandsen (LSK-trener 1998-2004) nevnes som kandidat som kan gå inn etter Kristinsson. Hoff mener Erlandsen kunne gått inn sammen med islendingen i et forsøk på å redde Lillestrøm fra nedrykk.

Klubben har Norgesrekord i antall sesonger på rad i toppdivisjonen, men risikerer å feire 100-årsjubileet neste år på serienivå to.

– Tror du Kristinsson ville gått med på det?

– Hvis han ikke hadde akseptert det, måtte han gått, da! Når en leder trenger ressurser rundt seg, må man ikke bare kutte hodet av noen. Alle har likt Kristinsson siden han kom hit, han har gjort en god jobb inntil mai i år. Det kan tyde på at han har mistet garderoben, det vet jeg ikke. Men Lillestrøm bør sette seg ned og finne det beste ut av det, sier Ivar Hoff.

Lillestrøm har én seier på de 11 siste seriekampene og etter søndagens Stavanger-møte med Viking venter en landslagspause på to uker. Hoff sier det ville vært «forjævlig» å måtte gå ned til 1. divisjon etter å ha vært i toppen siden 1975.

– Samtidig er det så mange dårlige lag i ligaen at Lillestrøm kan klare seg fint. Det rykket opp to lag fra 1. divisjon i fjor, det ene kan ta medalje og det er andre er på fast grunn. Det sier det meste om nivået, sier LSK-patrioten.

Les også: Dette blir Tippeligaens nye navn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder