Norsk supporterleder frykter presset fra Celtic-fansen

Sammenligner Deilas resultater med suksessmanagere

I SØKELYSET: Ronny Deila har for lengst vendt seg til presset i Celtic-jobben. På gårsdagens pressekonfe understreket han at Molde-kampen er en skjebnekamp for å komme seg videre fra Europa League, men ikke for å beholde jobben. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Tror Deila må overbevise
fansen i kveld for å overleve i jobben

GLASGOW (VG) Celtic-fan og blogger Paul Brennan (48) mener Ronny Deila (40) kan bli en managerlegende i den skotske storklubben, men frykter at nordmannen lever farlig hvis det ikke blir seier mot Molde i kveld.

Artikkelen er over fire år gammel

– Han får ikke sparken hvis Celtic ikke slår Molde, men hvis laget mislykkes i å komme seg fra gruppespillet i Europa League vil det få veldig stor betydning for hvordan han vurderes, sier Brennan til VG.

HAR VOKST OPP MED CELTIC: Paul Brennan, her sammen med sønnen på Celtic Park forrige sesong, ble født samme måned som Celtic vant serievinnercupen. I over 40 år har han fulgt klubben tett, og han tror fortsatt Ronny Deila er rett mann for klubben. Foto: Privat ,

VG Live: Følg Celtic-Molde kl. 19.00

Det er få som kjenner kulturen og historien til Celtic bedre enn den 48 år gamle bloggeren som har vokst opp som supporter. Nå er han den mest anerkjente av skribentene i CelticQuick News, som leses av 200.000 unike brukere på dager da det koker som mest rundt klubben. Som for eksempel da det ble 1-3-tap i Molde for to uker siden.

– Ronnys rykte fikk seg en kraftig smell der, men han har vunnet noen viktige kamper siden og det har stabilisert situasjonen. De fleste supporterne skjønner at november ikke er riktig tidspunkt å vurdere fremtiden til en manager hvis lag er på toppen av tabellen, sier Brennan.

Deila til VG: Det er mange som vil at vi skal mislykkes

Harald Harsson er leder i den norske supporterklubben til Celtic. Han var nylig på Celtic-kamp i Glasgow, og er overrasket over hvordan synet på Deila har endret seg blant mange av supporterne.

– Tapene mot Molde og Malmö har tydeligvis ødelagt mye. Da jeg var på kamp i mai var Deila den store helten, men nå var det mange som hadde mistet troen på ham. Deila og laget reiste seg sist det gikk dårlig her, men når det er en ny knekk blir det vanskelig, sier Harsson til VG.

Frykter supporterpress

– Jeg håper og tror han skal klare å snu dette. Seier i hjemmekampene mot Molde og Ajax kan føre til at mye blir glemt, men ryker laget på en ny smell mot Molde kommer presset fra supporterne til å bli så kraftig at det blir vanskelig å stå imot, legger han til.

Solskjær til VG: – Ronny visste godt hva han gikk til

Artikkelen fortsetter under bildet.

VANT TO TITLER: Celtic vant den skotske ligaen og ligacupen under Ronny Deilas ledelse sist sesong. Her jubler Deila etter en seier mot Hamilton i april. Foto: Graham Stuart , Reuters

Hovedpersonen tar det også tilsynelatende rolig. Han var blid og positiv da spørsmålene kom fra skotske og norske journalister i presserommet på Celtic Park i går ettermiddag.

– Vi må ha tre poeng for å komme oss videre fra Europa League, så det er viktig med en seier. Når det gjelder min fremtid her og at dette er en skjebnekamp, så føler jeg det ikke slik. Men det er en skjebnekamp for om vi skal komme videre fra gruppespillet i Europa League, sa Deila.

Sammenlignes med Lennon og Strachan

KAN ØDELEGGE FOR DEILA: Ole Gunnar Solskjær har fått en fin start etter returen til Molde. I kveld kan han lede laget til ytterligere problemer for kollega Ronny Deila. Her leker Solskjær seg med ballen på gårsdagens trening på Celtic Park. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Brennan tror og håper at Deila kommer seg igjennom de kommende utfordringene med gode resultater, og at det vil være starten på en ny æra i klubben som vant forgjengeren til Champions League, serievinnercupen, i 1967.

– Det skjedde den samme måneden som jeg ble født. Ronny gjør en god jobb, og får han tid mener jeg han kan skape et lag som gjør det bra i Champions League igjen. Han er fortsatt mitt førstevalg som manager, sier Brennan.

– Hvordan synes du han har gjort det i forhold til andre managere i Celtic de siste årene?

– Halvannet år inn i jobben var Neil Lennon ti poeng bak i ligaen og på vei ut av Europa League-gruppespillet. Han ledet laget til ligaseier, men det var først i hans tredje sesong at det virkelig ble fart på sakene. Gordon Strachan feilet i Europa i sin første sesong, men fikk laget videre fra gruppespillet i Champions League i sin andre sesong. De er begge regnet for å være suksessrike managere, og Ronny ligger i det samme området resultatmessig. Men han trenger tid, mener Brennan.

VG+ i mai: Deila etter suksessen: – Det er nå det begynner

Celtic mot Molde starter kl. 19.00 på Celtic Park, og sendes direkte på Max. Kampen kan også følges via VGs tekstlive.

PS! Celtic har ikke vunnet på åtte kamper i Europa League – alle kampene under Deilas ledelse. I fjor kom laget seg likevel videre fra gruppespillet, men ble såvidt slåttut av Inter.

Les også

 1. Solskjær om presset rundt Deila: – Ronny visste godt hva han gikk til

  GLASGOW (VG) Ole Gunnar Solskjær (42) ser ut til å nyte det faktum at det er Celtic og kollega Ronny Deila (40) som har…
 2. Deila til VG før «skjebnekampen»: – Det er mange som vil at vi skal mislykkes

  GLASGOW (VG) Ronny Deila (40) virker ikke særlig…
 3. Celtic herjet i toppkampen

  (Celtic-Aberdeen 3-1) Celtic økte ledelsen på toppen av tabellen i siste kamp før Europa League-oppgjøret mot Molde.
 4. Commons klemte Deila da han ble byttet ut: to mål mot Dundee

  (Celtic-Dundee 5-0) Kris Commons (32) måtte be om unnskyldning til Ronny Deila etter Molde-kampen.
 5. Commons beklager utbruddet: – Jeg var veldig frustrert

  Ronny Deila (40) varslet en alvorsprat med Kris Commons (32) etter at han skjelte ut Celtic-benken på Aker stadion.
 6. Celtic-ekspert tror Deila risikerer å få sparken ved nytt Molde-tap

  Taper Celtic på eget gress mot Molde om to knapt to uker, kan Ronny Deilas tid som Celtic-manager gå mot slutten, tror…
 7. Commons raste etter å ha blitt byttet ut - Deila: - Ikke akseptabelt

  MOLDE/OSLO (VG) (Molde - Celtic 3-1) Celtic-målscorer Kris Commons var rasende etter å ha blitt byttet ut mot Molde - og…
 8. Drømmestart for Solskjær: – Et fantastisk resultat

  MOLDE (VG) (Molde-Celtic 3-1) Ole Gunnar Solskjær (42) fikk Molde-comebacket han drømte om.
 9. Gjelsten til VG: – Målet er Champions League

  – Vi er veldig lykkelige. Det er også bra for norsk…
 10. Stefan Johansen om Solskjær-returen: – En veldig god signering

  MOLDE (VG) Stefan Johansen og Ronny Deila skrøt av Ole Gunnar Solskjær dagen før møtet mellom dem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder